SUCEAVA: Bolnav de cancer, răpus de gripă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani, bolnav de cancer. 45 de cazuri de gripă au fost înregistrate în judeţ în ultimele zile. Peste 3.000 de suceveni au ajuns la medic în ultimele şapte zile cu afecţiuni respiratorii, relatează “Obiectiv de Suceava”.

“În săptămâna precedentă s-a înregistrat primul caz de deces la un pacient în vârstă de 23 de ani cu gripă cu virus AH1 pandemic, dar cu afecţiune malignă existentă. Decesul s-a produs în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, în data de 4 februarie. Pacientul nu era vaccinat antigripal. DSP acordă o atenţie deosebită monitorizării evoluţiei afecţiunilor respiratorii şi acordării de servicii de diagnostic şi tratament pacienţilor care se prezintă la consultaţie, dar se cunoaşte riscul evoluţiei şi a unor forme mai grave de boală, în special la grupele de pacienţi cu risc, persoane care prezintă afecţiuni grave asociate, vârstele extreme, gravide, personal medico-sanitar”, a declarat doctorul Cătălina Zorescu, director adjunct în cadrul DSP.

Aşa cum reiese din datele statistice furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, numărul sucevenilor care ajung săptămânal la doctor din cauza afecţiunilor respiratorii, a crescut în ultima săptămână. Astfel, în ultimele şapte zile, la nivelul judeţului Suceava s-au înregistrat 2.508 de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri, respectiv 788, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, ca-tegorie de vârstă urmată, 15 – 49 ani, cu 519 de cazuri, 2-4 ani cu 510 cazuri, 0-1 an, cu 294 de cazuri, 50-64 de ani, cu 235 cazuri si 65 de ani şi peste, cu 162 de cazuri. Dintre toate aceste cazuri, 56 de pacienţi au necesitat internare. Tot în ultimele şapte zile, s-au mai înregistrat şi 667 de cazuri de pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 165, s-au înregistrat la grupa de vârstă de 15-49 ani, urmată de grupa de vărstă 5-14 ani cu 138 de cazuri, 2-4 ani, cu 121 cazuri, 0-1 an cu 73 de cazuri, 50-64 ani, cu 80 de cazuri, iar în rândul persoanelor peste 65 de ani s-au înregistrat 90 de cazuri de îmbolnăviri. Dintre pacienţii afectaţi de pneumonie, 151 au necesitat internare într-o unitate spitalicească.

În cursul săptămânii trecute, la nivelul judeţului Suceava s-au înregistrat 3.220 de îmbolnăviri prin infecţiuni ale căilor respiratorii superioare, faţă de 2.571 câte s-au înregistrat în săptămâna precedentă, numărul sucevenilor care au necesitat asistenţă medicală crescând considerabil. 45 de persoane au fost diagnosticate în cursul săptămânii trecute cu afecţiuni compabibile cu gripa, dintre care 18 au necesitat internare într-o unitate spitalicească.

Articolul precedentVASLUI: Buget de 134 de milioane de lei
Articolul următorVASLUI: Dragoş Cazacu, desemnat viceprimar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.