Noul subprefect al județului Neamț, Doru Ungureanu, a fost instalat în funcție vineri, 13 aprilie. La ceremonia de învestire au fost prezenți prefectul Daniela Soroceanu, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Ioan Asaftei, fostul subprefect, Iulian Jugan şi șefi ai serviciilor deconcentrate.

Doru Ungureanu a depus jurământul, după ce secretarul de stat MAI, Dan Mihai Chirică, prezent din partea Guvernului la ceremonia de învestire, a dat citire Hotărârii de Guvern de numire în funcție. Noului subprefect i s-a urat succes din partea celor prezenți, iar acesta din urmă a promis că va face echipă cu prefectul Daniela Soroceanu, pentru a duce la îndeplinire angajamentele asumate de Guvern.

“Sunt onorat să beneficiez de încredere din partea Guvernului României. Îmi propun ca împreună cu doamna prefect Daniela Soroceanu să-mi îndeplinesc toate atribuțiile legale și să reprezint instituția cu maximă responsabilitate, printr-o colaborare benefică cu șefii instituțiilor descentralizate. Vă asigur de deplina mea transparență în aplicarea legislației, vă mulțumesc!”, a spus Doru Ungureanu, în scurtul său discurs de după învestire.

Doru Neculai Ungureanu vine în Prefectura Neamț pe linia ALDE, iar până la această dată a fost angajat al DSVSA Neamț. Fostul  subprefect, Iulian Jugan, a mulțumit pentru colaborarea fructuoasă cu funcționarii Instituției Prefectului, pentru colaborarea cu prefectul Daniela Soroceanu, dar și pentru buna colaborare pe care a avut-o cu foștii prefecți ai județului Neamț, Niculina Dobrilă și Vasile Panaite. (E.C.)