Plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după un scandal în timpul căruia s-a tras cu un pistol cu bile și cu unul cu gaze, Daniel Dragoș (Donose) are de respectat mai multe obligații, până în ziua de 10 iunie. Prima dintre ele este să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, iar la Poliția Piatra-Neamț, conform programului de supraveghere. De asemenea, el trebuie să informeze de îndată instanța despre schimbarea locuinţei și să nu depăşească limita teritorială a județului Neamţ, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura controlului judiciar.

Instanța l-a obligat pe Donose să nu intre în barul Deja Vu din Piatra-Neamţ, ”precum şi în alte localuri unde se servesc băuturi alcoolice” și să nu ia legătura direct sau indirect pe nici o cale cu următorii: Pascaru Alin Iulian, Alexandru Vasile, Alexandru Petru Sebastian, Alexandru Vasiel Bobi, Ciuştea Maria, Constantin Costel, Ştirbu Vasi Vasile, Alexandru Dumitru Viorel, Brînză Vasile Mugurel, Daluţ Elena Camelia și Hozac Mădălina. Ultima interdicție stabilită pentru Donose este să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

”În temeiul art. 215 alin. 7 C.p.p., atrage atenţia inculpatului că, în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive”, a decis instanța.

Decizia instanței poate fi atacată în termen de 48 de ore de la pronunțare. (C.M.)