reclama autocenter

vlad angheluta

• de vineri, Daniela Soroceanu nu mai este subprefect, pe funcție fiind detașat temporar Ioan Vlad Angheluță, din Târgu Neamț

• prefectul George Lazăr nu-și dorește decât armonie în Casa Albă

Prin Hotărârea de Guvern 385 din 19 iunie, publicată pe 21 iunie în Monitorul Oficial, Daniela Soroceanu a încetat să mai fie subprefect al județului Neamț. Prin HG 386, tot din 19 iunie, tot publicată pe 21, un domn de la Târgu Neamț, Ioan Vlad Angheluță pe numele său, a fost pus pe funcția publică de subprefect, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii.

După mai bine de un an în care a fost nr. 2 în Prefectura Neamț, Daniela Soroceanu a avut o singură declarație, laconică: ”Nu sunt eu în măsură să discut pe marginea unei hotărâri de Guvern. O hotărâre de Guvern se respectă și se aplică”.

Mai generos în cuvinte s-a arătat noul ocupat al funcției, Ioan Vlad Angheluță: ”În primul rând, noua funcție mă responsabilizează. Dar, împreună cu profesioniștii din instituție, sunt sigur că vom avea rezultate. Misiunea mea și a colegilor din instituție va fi punerea în practică a politicilor guvernamentale și a unui management de performanță. Target-ul meu în noua funcție este apropierea de cetățeni”.

Întrebat despre schimbarea cadrelor și a persoanei cu care, în definitiv, va colabora îndeaproape, prefectul George Lazăr a avut numai cuvinte de bine pentru Daniela Soroceanu, pline de bunăvoință pentru Vlad Angheluță și de-a dreptul pline de speranță pentru ce va să vie.

”Am avut o colaborare și o conlucrare bună și foarte bună cu doamna Soroceanu. Este o profesionistă în administrația publică. Este o persoană care, prin cunoștințele și experiența pe care le are, este foarte utilă și cu care eu m-am înțeles foarte bine din punctul de vedere al activității prefecturii. Sunt convins că și cu noul prefect voi colabora la fel de bine, că ne vom înțelege foarte bine. Am înțeles că și el este tânăr, ca mine, că este un om care vrea să facă echipă, ceea ce este salutar din punctul meu de vedere. Este și ideea de la care plec eu – să facem echipă”, a declarat prefectul Lazăr.

Daniela-Soroceanu

* Armonie în Casa Albă

Pe perioada cât a fost subprefect, Daniela Soroceanu a reușit să facă două lucruri: un concurs pentru funcția de secretar al județului (susținut și promovat) și școala de înalți funcționari publici (pe care a și terminat-o cu brio). Luând în considerare aceste două reușite, pentru Daniela Soroceanu există tot două variante pentru perioada următoare – fie de a-și ocupa funcția de secretar al județului Neamț, care o așteaptă de aproape un an de zile, fie de a rămâne la dispoziția Guvernului, pentru o eventuală mobilitate pe funcție pe prefect, subprefect sau inspector guvernamental. Cum însă liberalii nu par să mai aibă un cuvânt ascultabil în cadrul guvernului, prima din variante e cea mai accesibilă. Pornind de la reproșurile de legalitate pe care le-a tot avut Prefectura la adresa unor hotărâri de Consiliu Județean și a unor dispoziții ale președintelui Culiță Tărâță, tot prefectul George Lazăr este cel care subliniază avantajul pe care l-ar reprezenta o Daniela Soroceanu la Consiliul Județean Neamț: ”Acum, dincolo de punctele în care Consiliul Județean și Prefectura au avut discuții cu privire la legalitatea actelor, mă refer aici în special la actele privind conducerea de la spitalul județean, să știți că Prefectura nu este în conflict cu Consiliul. Nu au foarte multe de împărțit. Și nici prefectul George Lazăr cu președintele Culiță Tărâță. Lucrurile s-au legat, suntem în echipă la această oră, iar cu dl. Culiță Tărâță, pe care îl respect, am o legătură normală, instituțională, ba chiar aș putea spune că între noi s-au sudat relații de amiciție. Dacă doamna subprefect va prelua funcția de secretar de județ, va fi foarte bine, lucrurile se vor armoniza și mai bine, pentru că doamna subprefect este foarte bine pregătită și știe”.

angheluta

soroceanu

Dana OSTAHIE

Articolul precedentVijelie păguboasă în Neamț
Articolul următorTaxă pe grătar la Mânăstirea Secu

3 COMENTARII

 1. Probabil ati vrea sa-si ceara scuze ca e din Tg. Neamt, ca arata bine, ca o duce bine…
  Hai sa-i dam omului o sansa!

 2. vin lupii tineri la putere.fara carte,fara experienta nesimtiti si cu mult tupeu reduce la tacere oamenii valorosi.la miile de cartoane in drept.managementul afacerilor si alte porcarii eliberate dupa 1990 ,te face sa scipi de trei ori sau semnul crucii can ai ocazia sa stai de vorba cu ei.HABAR NU AU CE FUNCTIE OCUPA.maine poimaine se vor imparti in echipe de cate trei si vor juca baschet sau ceva asemanator pe portiunile de drum bun.FIINDCA ASA A VAZUT LA NASUL LOR.nici intr-o suta de ani nu mai ajungem la normalitate.apropo cu batranii inalti functionari publici ce facem?de ce acesti damblagiti politici mai primesc salarii stiind ca nu activeaza in nici o institutie.?

 3. Doamna Soroceanu a facut citeva mici valuri la inceput ca va face dreptate si ordine…si va fi chipurile de partea dreptatii si a cetatenilor cu drepturile incalcate.
  Pot enumera multe din abuzurile domniei sale facute cu buna stiinta .
  A ignorat si sfidat legea de nenumarate ori facind favoare cercurilor de interese mafiote .
  Aceaste afirmatii ale mele sint adevarate si pot fi documentate si probate.
  Sa vina si tineri la conducere , ca imi este sila sa-i vad tot pe cei din timpul lui CEAUSESCU OCUPIND PRIN ARANJAMENTE DE CULISE , prin rotatie tot felul de functii importante care nu fac decit sa sprijine cercurile mafiote din teritoriu cu scopul de a se imbogati peste noapte.
  toti care au condus judetul dupa 89 au fost din vechea garda si au distrus economic si moral prin protejarea evaziunii , a jafurilor de tot felul , etc.
  pacat caci aceasta doamna corupta si iresponsabila a fost numita chiar secretar al consiliului judetean.
  ca la noi, ca la nimeni.

Comments are closed.