aurelian giosanACTUALIZARE: În după amiaza de 11 noiembrie, după câteva ore de deliberări, Tribunalul Iaşi a decis: „Admite propunerea formulată de Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, şi, în consecintă: În baza art. 226 Cod de procedură penală, rap. la art. 202 alin. 3, alin. 4 lit. e din noul Cod de procedură penală, art. 223 alin. 2 şi 223 alin. 1 lit. a Cod de procedură penală, ia faţă de inculpatul Giosan Aurelian-George, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor prevăzută de art.188 alin. 1 C.p. şi a tentativei la infracţiunea de omor prevăzută de art. 32 alin.1 raportat la art.188 alin.1 C.p., ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 C.p., măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, de la 11.11.2015, până la 10.12.2015 inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 din noul Cod de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului susmenţionat. În baza art. 275 alin. 3 din noul Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Aurelian Giosan, reţinut deja sub acuzaţiile de omor şi tentativă de omor, a declarat la audiere că altcineva i-a înjunghiat pe cei doi colegi ai săi.

„Susţine că a intrat în cameră un cetăţean misterios, care i-a atacat cu cuţitul – şi aşa explică leziunile pe care le are la mâini – iar el a reuşit să fugă, în timp ce colegii lui au rămas în cameră”, a declarat procurorul Alexandru Pecincu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Iaşi. „Noi vom verifica şi această ipoteză. Mai este mult de lucru în dosar, s-au ridicat foarte multe urme de la faţa locului, dar suntem datori ca, între timp, să verificăm şi versiunea lui. Deocamdată este principalul suspect şi mâine îl vom duce la instanţă, cu propunere de arestare”.

Magistratul a mai precizat că Victor Nour, studentul moldovean care a fost ucis, avea 40 de plăgi pe tot corpul, dar cea mai gravă era în zona gâtului unde i-a fost secţionat un pachet vascular important. Cu toate acestea, el încă trăia când au ajuns echipajele de intervenţie la cămin, însă s-a stins în scurt timp şi n-a mai putut fi resuscitat. Celălalt student, Casian Harpa, a fost înjunghiat de „aproximativ 20 de ori”, după cum a declarat acelaşi procuror. El ar fi un martor extrem de important pentru anchetă, numai că deocamdată, este în continuare în stare critică, la reanimare şi nu se poate vorbi cu el. Toată lumea speră să reziste, chiar dacă a avut ficatul secţionat şi sistemul respirator afectat de incendiul provocat în cameră.

Aurelian Giosan a mai declarat că nu s-a dus să dea declaraţii la poliţie pentru că s-a speriat când a aflat că este căutat şi n-a ştiut cum să reacţioneze. El a plecat spre gară, a luat un microbuz, a rătăcit prin „diverse locuri” şi abia în timpul nopţii a ajuns acasă, la Roman, unde de altfel era aşteptat nu doar de familie, ci şi de poliţişti. (Cristina MIRCEA)

Articolul precedentUn poliţist a “executat” 7 ANI conducere fără permis!
Articolul următorDacian Cioloş desemnat premier! FIŞĂ BIOGRAFICĂ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.