0:00

Studenți indieni fugiți din Ucraina au ajuns în Suceava și Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRăzboiul din Ucraina continuă și numărul refugiaților care ajung la granița României continuă să crească. În Neamț, Suceava dar și celelalte județe din regiunea Nord Est s-au făcut eforturi pentru a veni în sprijinul persoanelor care au fugit din calea conflictului. Au fost organizate tabere pentru refugiați, s-au strâns donații din partea populației, o parte a mediului de afaceri a contribuit oferind gratuit cazare, mâncare sau transport.

Începând de ieri, 28 februarie, au început să ajungă la graniță studenți indieni care își desfășurau studiile în Ucraina. Aproximativ 800 dintre ei au fost adăpostiți în localitatea Milișăuți din județul Suceava, în sala de sport. „Dacă estimarea noastră era între 500-600 de persoane, după ce au fost îmbarcați 170 de studenți în autocare și am reușit să-i număram pe restul, am rămas cu aproximativ 600. 

Studenți indieni fugiți din Ucraina au ajuns în Suceava și Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Sursă foto: stirisuceava.net

Ținând cont că în această seară vor mai veni din vamă alți 200 de oameni, dimineață vom avea 800 de persoane care vor avea nevoie de o masă caldă, dacă va fi posibil. Îi rog pe cei ce ne pot ajuta în acest sens, să o facă, ținând cont că acești oameni nu mănâca carne de porc sau vită, deci orice combinație care nu conține aceste cărnuri este binevenită. 

 
Vă mulțumesc anticipat! Pentru mai multe informații sunați la 0756503220a transmis Vasile Cărare, primarul orașului Milișăuți.

Studenți indieni fugiți din Ucraina au ajuns în Suceava și Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, 60 de tineri indieni au ajuns în Roman de la punctul de trecere de la Valea Siret. Ei au fost cazați temporar la Colegiul Tehnic Danubiana și la Colegiul Miron Costin din Roman.

Toți acești studenți sunt doar temporar pe teritoriul României, toți urmând să ajungă în India. Premierul indian, Narendra Modi chiar a mulțumit autorităților din România pentru sprijinul acordat refugiaților indieni: „Acceptarea primirii în tranzit a studenților și cetățenilor indieni și acordarea rapidă a vizelor pentru a putea ajunge acasă au fost salutate de partea indiană, care a mulțumit pentru modul în care au fost tratați cetățenii săi, în linie cu excelentele relații româno-indiene”. Guvernul indian a promis, de asemenea, sprijin autorităților din România pentru refugiații ucraineni.

ZCH

Articolul precedentNoi ajutoare trimise de nemțeni ISU Neamț pentru refugiații de la Vama Siret
Articolul următorGarnizoana Piatra-Neamț – conferință internațională la 101 ani de la semnarea Convenției defensive româno-polonă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.