accident pietonUn tânăr, de 24 de ani, din judeţul Neamţ, a fost accidentat grav, în ziua de 16 septembrie, în timp ce traversa neregulamentar şoseaua Nicolina din Iaşi, în timp ce semaforul era roşu pentru pietoni.

Lucian M. a fost lovit de o autoutilitară, condusă de un bărbat de 48 de ani din comuna Bârnova. După impact, studentul a fost transportat de urgenţă la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

În aceeași zi şi pe aceeaşi şosea, a fost accidentat grav un bărbat de 42 de ani, din comuna Probota, care s-a angajat în traversare în fugă şi prin loc nepermis. Ionel G. a fost acroşat de un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din Iaşi. Poliţiştii i-au testat pe ambii protagonişti şi au stabilit că şoferul era treaz, dar pietonul avea o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt accident de acelaşi tip s-a petrecut, tot în ziua de 16 septembrie, pe DN 28, în comuna Leţcani, unde Dorin O. (57 de ani), din localitate, s-a angajat în traversare prin loc nepermis şi a fost accidentat grav de autoturismul condus de George D. (34 de ani), din judeţul Vrancea.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. (ZCH NEWS)