reclama autocenter

Primarul Daniel Harpa

Primarul Daniel Harpa a anunțat că, în această perioadă, urmează să fie finalizată Strategia de dezvoltare locală a orașului Târgu-Neamț, un proiect ce are la bază o viziune strategică pentru dezvoltarea orașului.

“În această perioadă, lucrăm la finalizarea Strategiei de dezvoltare locală a oraşului Târgu Neamț 2014-2020. Dezvoltarea viitoare a unei comunități urbane moderne trebuie să aibă la bază o viziune strategică, pentru că proiectele şi programele operaţionale funcţionează cel mai bine atunci când fac parte dintr-un cadru coerent şi când există o coordonare planificată, capabilă să identifice şi să speculeze oportunităţile apărute în beneficiul comunităţii”, a declarat edilul.

Strategia de dezvoltare locală a oraşului Târgu Neamț 2014-2020 este un document programatic, menit să răspundă nevoilor comunităţii locale în ansamblul său. Reprezintă un instrument aflat la dispoziţia Administraţiei Publice Locale pentru o guvernare mai bună şi o dezvoltare durabilă, în anii următori. Edilul spune că această strategie reflectă dorințele locuitorilor orașului, care au fost consultați cu privire la elementele principale din acest document, prin intermediul unor chestionare. Opiniile factorilor locali de dezvoltare și specialiștilor pe domenii se regăsesc atât în analiza socio-economică actuală a orașului, cât și în formularea măsurilor, acțiunilor și în stabilirea proiectelor care vor fi dezvoltate până în anul 2020.

“În elaborarea acestei strategii s-a pus accent pe: dezvoltarea serviciilor și utilităților publice, modernizarea infrastructurii rutiere, a sistemul educațional și de sănătate, dezvoltarea turismului, anveloparea blocurilor, amenajarea de locuri de parcare, spații verzi, locuri de joacă, spații pentru petrecerea timpului liber și, nu în ultimul rând, atragerea de investitori pentru crearea de locuri de muncă. Nu am trecut cu vedere nici problema câinilor comunitari și a fenomenului de cerșetorie. Toate aceste probleme, cu care se confruntă comunitatea, au stat la baza întocmirii acestei strategii, pentru fiecare s-au identificat soluții pe termen scurt, mediu și lung. Având în vedere gradul de îndatorare al orașului, punem accent pe atragerea de fonduri europene și crearea de parteneriate cu instituții publice județene și naționale, cât și cu agenți economici”, a mai spus Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

Articolul precedentISJ Neamţ vrea să diminueze abandonul școlar
Articolul următorLucrări la Spitalul „Sf. Dimitrie”