Mai mulți locuitori ai municipiului Piatra Neamț și nu numai au reluat seria de sesizări cu privire la modul de desfășurare a traficului rutier pe una dintre cele mai circulate artere din municipiu, strada Mihai Viteazu. Aceste sesizări, deși au apărut inclusiv pe binecunoscutul site ”domnuleprimar.ro”, nu și-au găsit încă rezolvare.

”Str. Mihai Viteazu este cea mai periculoasă arteră din oraș. Dimineața și seara după 4 se fac blocaje sănătoase. În afara de problema intrării și ieșirii de pe Aleea Ulmilor, care nici acum nu a fost rezolvată, dimineața se fac câte 2 rânduri de mașini până sus la OMV.
1. Eliminati parcările de pe stradă;
2. Puneți pe cei de la Xdatasoft să blocheze mașinile care parchează neregulamentar de la sensul giratoriu de la Orion și până la intrarea pe Aleea Ulmilor, am văzut că a funcționat de minune pe strada din fața Pompierilor;

3. Asfaltați toată porțiunea de strada, de la sensul giratoriu de la Orion si până pe Calea Romanului, nu cred că sunt mai mult de 500 m. de covor asfaltic, care nu a mai fost pus de vreo 20 ani, ci numai peticeală în fiecare an, acum e zonă de teste a suspensiei unei maşini”.

Soluţia soluţiilor – indicatoarele

Comisia Rutieră din cadrul primăriei Piatra Neamț, cea care ar fi trebuit să reglementeze situația semnalată spune însă, prin vocea consilierului local Dragoș Chitic, fost viceprimar al municipiului Piatra Neamț, că problema s-a rezolvat prin montarea indicatoarelor cu ”staționarea interzisă”.

”Noi până acum nu am primit astfel de sesizări. Acolo comisia rutieră a reglementat situația, iar în privința spațiului din respectiva intersecție nu am mai discutat pentru că trebuie găsită o soluție tehnică. Vom rediscuta cu cei de la Poliție pentru a vedea dacă cetățenii respectă indicatoarele”, a precizat Dragoș Chitic, șef al Comisiei rutiere din cadrul primăriei Piatra Neamț.

”În mod normal nu are trebui să fie blocată prima bandă mai ales că există indicatoare cu staționarea interzisă. Cei care nu respectă legea vor fi sancționați corespunzător, iar Poliția Rutieră va monitoriza zona pentru a vedea cum se desfășoară traficul și dacă sunt mașini staționate acolo care să încurce circulația, așa cum sunt monitorizate și alte zone zone din oraș în care sunt probleme cu vehicole staționate în locuri nepermise”, a declarat comisar șef Cezar Filip, șeful Poliției Piatra Neamț. (I. CĂLIN)