Nemțenii care vor, pe final de an, să meargă la medicul dentist și să beneficieze de măcar o parte din lucrări gratuite, se pot programa. Stomatologii care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț au primit cele mai mari fonduri din an exact pe ultimele trei luni. Potrivit finanțatorului, pe ultimul trimestru al acestui an, fondurile alocate sunt de peste 617.000 lei, care se împart celor 89 de furnizori de servicii medicale stomatologice din Neamț. Sumele ce revin acestora pornesc de la puțin peste 4.000 de lei (respectiv 1.370,52 lei pe lună de cabinet stomatologic) cele mai multe și ajung la aproximativ 15-20-24.000 lei (pe ultimul trimestru) la doar câteva cabinete.

dr. Gheorghe Cotae, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Neamț

„Anul acesta, au fost fonduri ușor mai mari față de anul trecut, de exemplu, dar oricum banii alocați din fondul național pentru dentiști sunt de numai 0,2% din bugetul sănătății. Pacienții pot beneficia în continuare de anumite manopere gratuite, sau compensate. Spunem că fondurile de anul acesta sunt mulțumitoare și să nu uităm că acum doi ani și jumătate nu s-a alocat nimic pe stomatologie”, a declarat dr. Gheorghe Cotae, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Neamț.

Fondurile lunare permit unui medic doar câteva manopere: cinci-șase obturații și două proteze totale, sau două-trei obturații, două proteze și câteva extracții. Stomatologii au avut la dispoziție, anul acesta, un buget de 2,213 milioane lei prin contractul cu CAS Neamț. (C.I.)

Articolul precedent82 milioane lei recuperate la buget, din executări silite
Articolul următorFOTO&VIDEO Aerostar-Dinamo 0-1, nocturna şi un stadion pe jumătate plin!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.