stomatologie-3Cabinetul de stomatologie, din structura UPU a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, va fi mutat în Ambulatoriul Integrat de Specialitate (Policlinică). Potrivit reprezentanților unității spitalicești, se dorește și extinderea programului de funcționarea a cabinetului stomatologic, pentru ca un număr mai mare de pacienți să poată beneficia de intervenții.

Locul eliberat va servi ca sală de așteptare pentru aparținătorii pacienților internați în spital. „Suntem pe cale de a coopta în echipa medicală încă un doctor stomatolog, pe lângă cel existent, astfel încât să putem asigura pe un interval mai mare de timp intervențiile stomatologice de urgență. Faptul că avem doar un singur medic la cabinet făcea ca adresabilitatea pacienților să fie una scăzută. Practic, într-un an, au fost înregistrate doar 350 de intervenții, ceea ce înseamnă un grad de adresabilitate foarte mic”, a precizat Liviu Negelschi, managerul Spitalului Județean.

Serviciile medicale care pot fi efectuate la cabinetul spitalului nu sunt foarte multe sau complicate, dar cu siguranță sunt necesare, atât celor internați, care nu au cum să ajungă la un stomatolog particular, cât și pietrenilor care, în toiul nopții, nu pot trece peste durerea de măsea doar cu un analgezic. (M.T.)