Dezastru după isprava lui Dorel de la TMUCB
Dezastru după isprava lui Dorel de la TMUCB
Masini arse
Masini arse

IMG_20150630_100347

teava de gaz de la care a pornit totul
teava de gaz de la care a pornit totul

Actualizare 3:Pentru ca ghinionul celor doi muncitori, cu vârste de 43 şi 56 de ani, să fie complet, poliţiştii au deschis pe numele lor un dosar penal. Ei vor fi cercetaţi pentru distrugere din culpă, având în vedere că una din maşini a ars în proporţie de 95%, alta de 80% şi a treia de 60 %. În plus, ei au pus în pericol şi alte autoturisme parcate în zonă, precum şi casa învecinată, aflată în construcţie. Dacă nu ar fi intervenit pompierii să stingă incendiul, cu siguranţă pagubele ar fi fost mult mai mari.

Actualizare 2: Incendiul a izbucnit în condiţiile în care meseriaţii de la TMUCB Bucureşti lucrau la racordul instalaţiei de gaz a unei case de pe strada Codrului.

Gazul nu a fost oprit, iar unul dintre muncitori a încercat să bage un dop din lemn în conductă, folosind o bormaşină”, a declarat colonelul Dumitru Gavrilescu, şeful Detaşamentului de pompieri Târgu-Neamţ. „În acel moment, jetul de gaz a luat foc, iar trei maşini, parcate în apropiere s-au aprins. Când am ajuns noi la locul intervenţiei, toate cele trei autoturisme erau cuprinse de flăîcări”,

Maşinile – un VW, o Skoda şi o Dacia 131o – au ars în totalitate, iar proprietarii se vor îndepta împotriva firmei vinovate pentru a-şi recupera paguba.

„E ca la Arsenie Boca , aici. Vin toți și se uită, dar nu văd un polițist să dirijeze circulația sau să facă o zonă de protecție să nu se mai apropie mulţimea de gură cască. Eu am sunat la 112 , au venit pompierii, au ajuns în 8 minute și au stins imediat focul. Cei de la firma care a efectuat aceste lucrări trebuie să plătească oamenilor mașinile arse, că altfel se ajunge în instanță. Pentru că E-ON-ul lucrează cu niște firme agreate, iar aceste firme merg la E-ON depun o cerere, o documentație și așa obțin lucrări de instalații interioare, dar fără să acționeze asupa magistralei de gaz. Muncitorii care au lucrat azi la această țeavă trebuiau să închidă gazul, dar nu l-au închis. Pur și simplu au lucrat cu gazul sub presiune. Chiar dacă au fost oameni afară în acel moment, din fericire nu au fost victime, dar câțiva au fost pârliți. A venit și ITM-ul aici și suntem curioși dacă firma asta are lucrători angajați cu carte de muncă”, ne-a spus unul din locatarii blocului.

dimineaţa de 30 iunie, la ora 8, a izbucnit un incendiu la o conductă de gaz din Târgu Neamţ. Flăcările s-au extins la trei autoturisme din apropiere, care au ars. Vom reveni cu amănunte.