Actualizare: Neacordarea de prioritate şi consumul de alcool sunt cauzele de producere ale accidentului de sâmbătă, 27 noiembrie, de la Cornu Luncii.

Şoferul, din judeţul Suceava, al unui autoturism marca Renault nu a oprit la semnul “Stop“ pentru a acorda prioritate unui alt autoturism Jeep, din Neamţ, care circula regulamentar, în intersecţia cu DN 2E. Pătrunzând fără să se asigure în intersecţie, de pe un drum secundar, în urma impactului puternic, Renault-ul a fost proiectat într-un gard de piatră, iar pasagerul din dreapta, un bărbat de 37 de ani a rămas încarcerat în interior.

Potrivit martorilor, bărbatul rănit ar fi angajat al MAI, jandarm.

Şoferii au fost verificaţi cu aparatul etilotest, în cazul şoferului din Suceava a rezultat o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul respirat, în timp ce pentru şoferul din Neamţ rezultatul a fost negativ, după cum se poate auzi şi într-un material video realizat la locul accidentului.

Rănitul a fost scos de pompieri semiconştient şi în stare de şoc, acesta fiind transportat de urgenţă la CPU Fălticeni, unde a fost stabilizat.

Știre inițială: Un accident grav a avut loc aseară, 27 noiembrie, după ora 20,00, în comuna Cornu Luncii din județul Suceava. Pe fondul vitezei, două autoturisme au intrat în coliziune frontală, ambele fiind proiectate în exteriorul șoselei. Unul dintre autoturisme a lovit un zid de piatră, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat între fiarele mașinii.

Bărbatul de 37 de ani a fost extras de pompieri, cu modulul pentru descarcerare, în stare de semiconștiență și predat medicilor SAJ Suceava care l-au transportat de urgență la UPU.

Celelalte trei persoane aflate în mașinile implicate în accident au scăpat doar cu sperietura.

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale pentru descarcerare, două ambulanțe SMURD B2 și Terapie Intensivă Mobilă, cu sprijinul unei ambulanțe SAJ Suceava.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎmpreună readucem „Magia Sărbatorilor” – Centru de vaccinare la Târgul de Crăciun (P)
Articolul următorFOTO. Bărbat încarcerat după un accident în care au fost implicate două autoturisme și un autobuz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.