Actualizare: Comunicatul oficial DGA: „Astăzi, 13 mai 2021, polițiști anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, cu sprijinul altor șapte servicii județene anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, pun în executare 9 mandate de percheziție, dintre care unul la sediul unei instituții publice, precum și 8 mandate de aducere emise pe numele a doi suspecți (funcționari publici) și alte șase persoane fără calitate specială.

În cauză se efectuează cercetări față de cei 8 suspecți pentru săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Silvic, infracțiuni de corupție și de fals.

Cercetările vor continua la sediul unității de parchet pentru stabilirea întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Suportul de specialitate în cauză este asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Suceava.

La efectuarea perchezițiilor se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț”.

Știre inițială: Personalul Ocolului Silvic Pipirig și-a început programul de lucru de astăzi, 13 mai, cu…o pauză. Ofițerii DGA Neamț, delegați de procurorul de caz, efectuează percheziții atât la sediul ocolului, cât și la domiciliile unora dintre angajați. În dosarul penal aflat în lucru se fac cercetări pentru fapte de corupție, inclusiv luare de mită. Vom reveni cu informații, pe măsură ce le vom obține.

C.M.

Articolul precedentCentru de vaccinare drive-thru la Piatra-Neamț
Articolul următorUn “inteligent” a furat o autoutilitară, a lovit o fetiţă de 13 ani şi a fugit