Mâine, 15 mai, în jur de 1.200 de angajați, din peste 1.600 cât are Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, vor primi, odată cu salariul, și stimulentul de risc. Este vorba de medici, asistenți, îngrijitori, infirmieri și alte categorii de personal care au avut activitate directă în echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu coronavirus. Fiecare categorie de personal care primește acești bani este nominalizată în OUG 43/2020.

Valoarea stimulentului lunar este de 2.500 lei brut, care se impozitează doar ca venit și se acordă 2.250 lei net. „Mâine, prin bunăvoința tuturor celor implicați, angajații spitalului care au lucrat pe COVID vor avea pe card și stimulentul de 2.500 lei brut. Sunt în jur de 1.200 de angajați, din categoriile de personal stabilite de guvern”, a declarat dr. Daniela Marcoci, managerul spitalului județean.

Este prima dată când se acordă acest stimulent la SJU Piatra-Neamț, după apariția OUG 43 din 7 aprilie 2020, care prevede că această sumă se plătește lunar, pe perioada stării de urgență. Aceasta presupune ca angajații spitalului județean să mai primească încă un stimulent, aferent celei de-a doua luni de stare de urgență. De stimulentul de 2.500 lei beneficiază și angajații care au fost diagnosticați COVID-19, potrivit actului normativ.

(C.I.)