Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va declara joi, 14 mai, starea de alertă, a afirmat premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern. Forma juridică aleasă de executiv este cea a ordonanţei de urgenţă.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi ele vor fi stabilite în baza OUG 21, care reglementează situaţiile de urgenţă, răspunsul autorităţilor la situaţiile de urgenţă şi care stabilesc starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate măsurile necesare pentru a putea să facem faţă în continuare provocării generate de această epidemie”, a spus premierul.

Astăzi se declară starea de alertă! Premierul preia şefia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLudovic Orban a anunţat şi faptul că îşi va asuma conducerea CNSU, secondat de trei vicepreşedinţi: ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

„Decizia a fost luată pentru a întări autoritatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat Ludovic Orban. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentStimulentul de 2.500 lei se acordă mâine, la trei sferturi din angajații Spitalului de Urgență Neamț
Articolul următorDeces 42 în Neamț, o femeie cu boli cronice și confirmată COVID-19
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.