pietricica turism

Livingul este locul tău preferat din casă și vrei să arate absolut minunat. Mereu te furișezi pe canapea, te așezi comod, vizionezi un film și savurezi o ciocolată caldă în sufragerie. Însă, nu stai foarte mult timp singur deoarece prietenii tăi își fac apariția aproape în fiecare zi la tine acasă. Distracția este exact ceea ce ai nevoie pentru a ieși din rutină și  a te relaxa. Este timpul să faci o schimbare în living și aceasta constă în faptul că trebuie să amenajezi cât mai frumos posibil pentru ca oaspeții tăi să se simtă ca la ei acasă.

Iată trei idei alternative pentru a avea un living conform cerințelor și nevoilor tale:

  1. Alegerea unui stil de amenajare a living-ului

Unul dintre cei mai importanți pași ai amenajării este stilul pe care îl dorești. Încăperea trebuie să beneficieze de un stil conform gusturilor tale, poate fi minimalist, modern, industrial, clasic sau retro, cu accente vintage. Toate aceste stiluri sunt potrivite pentru orice tip de living, chiar dacă este mare sau mic, fie dreptunghiular sau rotund. Pe lângă acestea, amprenta personală trebuie să fie prezentă, să exprime felul tău de a fi. Vei fi apreciat pentru modul in care amenajezi.

  1. Amplasarea mobilierului

Analizează spațiul de care dispui și amplasează mobilierul. Având în vedere că este o cameră dedicată unui număr mare de oameni, nu trebuie să conțină o mulțime de dulapuri sau alte articole de mobilier. Ai nevoie de cât mai mult spațiu, astfel că o măsuță de cafea extensibilă este alegerea potrivită. Se încadrează în limita de spațiu și corespunde necesităților tale și poți pune pe aceasta diverse gustări și băuturi răcoritoare. Cu toate acestea, ai nevoie și de câteva fotolii sau canapele pentru un plus de confort.

  1. Stabilirea culorii pereților  

Cele mai frumoase și plăcute culori sunt: nuanțele de oranj, mov, violet, gri, verde – albăstrui sau marsala (nuanța vinului) și se potrivește perfect cu mobila în culori neutre. Nu trebuie să lipsească din paleta de culori: nuanțele pale de roz, ou de rață, bleu, galben, care oferă senzația unui spațiu mai generos. Însă, cele mai în vogă sunt: alb, bej (poți alege un mobilier în culori vii). Ceea ce este foarte important de știut este faptul că albul și nuanțele pale permit renovarea rapidă, în momentul în care dorești să faci o schimbare. Poți zugrăvi anumite detalii din living într-un ton mai deschis (exemplu: grinzi, coloane), iar restul camerei, să conțină o variantă deschisă a aceleiași culori.

În concluzie, living-ul mult dorit se poate obține foarte ușor, ai nevoie de inspirație, răbdare. Rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor. Noi am venit în ajutor cu trei idei foarte utile și eficiente pentru a obține ceea ce îți dorești. Tu și familia ta veți avea momente unice și pline de bucurie în living-ul mult râvnit. Scoate în evidență detaliile încăperii și fii cât mai original. Amenajează cu stil și bun gust!

Sursa foto: Shutterstock.com