De astăzi, 1 martie, persoanele care vor să investească în titluri de stat au la dispoziție două instrumente, dintre care, mai nou, unul în euro.

Administrația Finanțelor Publice Neamț anunță că un titlu de stat Fidelis emisiunea în valută are o valoare nominală de 100 euro și cei interesați pot achiziționa de minim 1.000 euro. Termenul scadent este la 5 ani. Există disponibilă și emisiunea în lei, la o valoare nominală de 100 lei de titlu și un prag minim de 5.000 lei investiție de persoană. „Dobânzile anuale pentru titlurile în lei sunt de 2,85% pentru scadența de 1 an, de 3,10% pentru scadența de 3 ani și de 1,55% pentru titlurile de stat în euro cu o scadență de 5 ani. În perioada 1-19 martie 2021, băncile partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Société Générale vor pune în vânzare titluri de stat FIDELIS denominate în lei, dar și titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data de 19 martie 2021, inclusiv. nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile”.

Cei care sunt mai atrași de titlurile Tezaur, cu valorea nominală de 1 leu, acestea sunt disponibile în perioada 1-29 martie la trezorerii și oficiile poștale. Emisiunea din această lună oferă instrumentele de investiții cu dobândă de 2,85% pentru scadența la 1 an, de 3,10% pentru scadența de 3 ani și de 3,25% pentru scadența de 5 ani. Titlurile Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Informații complete privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunilor din luna martie 2021 pot fi consultate pe pagina www.mfinante.gov.ro.

C.I.

Articolul precedent86 de permise ridicate şi 332 de amenzi pentru şoferi, în week-end
Articolul următorFost ministru al Turismului și deputat de Neamț, 8 ani de închisoare pentru corupție