Staţiunea Oglinzi învrăjbeşte CL Târgu Neamţ şi SIF Transilvania, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La ședința extraordinară de vineri, 21 martie, mai mulți aleși locali din Târgu-Neamț i-au cerut colegului lor de la PNL, Daniel Turluianu, reprezentantul lor în Adunarea Generală a Acționarilor de la Stațiunea Băile Oglinzi să poarte o discuție serioasă cu acționarul majoritar SIF Transilvania în ceea ce privește planul de investiții de la stațiune.

Luni, 24 martie, ar trebui să aibă loc o ședință cu acționarii Stațiunii Oglinzi, la care va participa și reprezentantul Consiliului Local Târgu-Neamț. Aleșii locali s-au plâns de faptul că administrația locală, acționar ce deține 34% din acțiunile stațiunii și-a îndeplinit obligațiile. Edilul s-a arătat intrigat de faptul că după doi ani de zile de la semnarea contractului cu SIF Transilvania nu s-a făcut nicio investiție din partea acestora, informând pe această cale faptul că există riscul ca terenul de 6 hectare ce aparține domeniului public să fie pierdut.

„Nu vreau să se audă că nu am făcut nimic. Dacă nu vor să mai investească, să ne spună, ne luăm terenul înapoi și căutăm alți investitori. Noi, administrația locală ne-am îndeplinit obligațiile”, a spus primarul Daniel Harpa.

Aleșii locali i-au cerut reprezentantului lor în AGA de la Stațiunea Oglinzi să organizeze o întâlnire între acționarul majoritar SIF Transilvania și consilierii locali pentru a tranșa problema. Strategia de dezvoltare a Stațiunii Oglinzi are la bază studiul de pre-fezabilitate privind oportunitatea repoziționării pe piața turismului balnear. Proiectul de investiții vizează atât reabilitarea celor două stabilimente existente, cât și realizarea unui complex balnear multifuncțional, compus din: hotel de 4 stele, cu 120 de camere; restaurant 200 de locuri; centru SPA de 2.000 mp; centru de conferințe de 1.500 mp; centru wellness de 1.500 mp; amenajări exterioare pe o suprafață de 9.000 mp pentru agrement sportiv și ludic, relaxare, proceduri de cură, etc. Valoarea totală a investițiilor propuse la SC Stațiunea Oglinzi SA este estimată la 18.185.000 euro. Stațiunea Oglinzi deține concesiunea factorului natural de cură având Licența de explorare nr. 11271/2008 a apei minerale terapeutice din perimetrul Băile Oglinzi, licență emisă de Agenția Națională a Resurselor Minerale. De asemenea, dispune de factori naturali de cură, confirmați prin studii întocmite de Institutul Național de Recuperare Medicină Fizică și Balneoclimatologie București, rezervații și arii protejate (Parcul Natural Vânători), precum și importante obiective turistice.

C.T. STURZU

Articolul precedentVenus Temad – o provocare pentru Eusebiu Popa
Articolul următorCâinii fără stăpân: puţine adopţii, multe eutanasieri