0:00

Deși legea eutanasierii se aplică de ceva timp, în ultima perioadă, în mai multe orașe din țară, și în special în București, au apărut tot mai multe cazuri de persoane mușcate de câinii fără stăpân. Din fericire, nu este și cazul municipiului Piatra Neamț. 188 de câini fără stăpân au fost eutanasiați la Piatra Neamț de la intrarea în vigoare și aplicarea legii care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân. Procesul continuă conform prevederilor legale, mai ales că în cele două adăposturi din Piatra neamț mai sunt alți 160 de câini fără stăpân, iar din decembrie și până în prezent doar 12 maidanezi au fost adoptați.

”Câinii fără stăpân sunt capturați, sunt aduși în adăposturi, iar conform normelor în vigoare, dacă nu sunt adoptați sau revendicați sunt eutanasiați. La noi adopțiile merg foarte modest, nu prea sunt amatori, în total, de la începutul anului și până în prezent fiind adoptați 47 de câini. Câinii sunt strânși de pe străzi la sesizările locuitorilor sau sunt strânși din locurile publice – parcuri, curțile școlilor sau a grădinițelor, pentru că așa prevede legea – întâi se strâng din aceste zone, pentru a nu avea loc incidente neplăcute”, a declatarat Tatiana Ciucanu, manager Salubritas Piatra Neamț.

Anul acesta, de la bugetul local, pentru gestionarea câinilor fără stăpân a fost alocată suma de 430.000 de lei, iar anul trecut, pentru aceeași activitate s-au cheltuit 427.862 de lei. În aceste sume sunt incluse serviciile de capturare a câinilor fără stăpân, întreținerea acestora pe perioada cât sunt ținuți în adăposturi, medicii veterinari care se ocupă de eutanasiere și plata firmei care prin contract se ocupă de eliminarea cadavrelor câinilor eutanasiați. (I.C.)

Articolul precedentStaţiunea Oglinzi învrăjbeşte CL Târgu Neamţ şi SIF Transilvania
Articolul următorȘi la noi se plimbă Gușa

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.