0:00

Serviciul Județean Anticorupție Neamț, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, au lansat oficial, luni, 18 iunie, prima ediție a proiectului regional „Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate”.

Start proiect regional „Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProiectul este implementat și în județele Sibiu și Constanța și are drept scop promovarea valorilor cetățeniei active și democratice. Începând de luni, 18 iunie și până pe data de 23 iunie, 106 competitori din Neamț vor exersa comepetențele de gândire critică și de comunicare în spațiul public și vor dezvolta atitudini social civice democratice necesare generației tinere pentru participarea activă la viața socială. Proiectul se va desfășura în Tabăra Oglinzi, urmând ca etapa finală să aibă loc la Constanța, în luna august.

„Ideea acestui proiect a venit ca urmare a Strategiei Naționale Anticorupție. Am ajuns la concluzia că putem strânge rândurile și să dăm drumul unui proiect în care să implicăm tineretul pentru că dorim cetățeni integri, cu coloană vertebrablă, dorim ca aceștia la rândul lor să formeze alți tineri care să sprijine integritatea. Ne dorim ca particiaprea acestor tineri la concursul regional de debate să aducă un plus valoare societății și instituțiilor școlare, familiilor și în viața comunităților din care fac parte. Ne dorim promovarea valorilor, o schimbare de mentalitate, în sensul unei mentalități active”, a spus comisar șef Rareș Bostan, șef Serviciu Județean Anticoruție Neamț, în conferința de lansare a proiectului  „Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate”.

„Din județul Neamț vor participa elevi de la LPS Roman, de la CN Petru Rareș, Liceul Economic Administrativ Piatra Neamț, Liceul Teologic Cuvioasa Parascheva Agapia, Liceul Tehnologic Miron Costin și Liceul Vasile Conta din Târgu Neamț. Echipajele vor fi formate din câte 4 elevi, 3 vor participa în mod direct la dezbateri, unul fiind rezervă. Da-ți-mi voie să-i felicit pe elevii care s-au înscris în acest proiect dar și pe profesorii coordonatori, să le urez succes!”, a spus Elena Laiu, inspector școlar general, IȘJ Neamț. (E.C.)

Articolul precedentDSP Neamț vorbește despre rujeolă, la 3 zile după București
Articolul următorSugar de 3 luni găsit decedat la Vaduri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.