Ultimele 41 de noi îmbolnăviri cu rujeolă raportate plasează județul Neamț pe locul 3 în țară ca număr de cazuri, după ce în prima săptămână a acestei luni nu fusese confirmat nici un caz. Raportarea a fost făcută vineri, 15 iunie, de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din București, pe baza situațiilor transmise din județe.

Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică Neamț n-a catadicsit să informeze și opinia publică din județ asupra exploziei rujeolei în plină lună de vară, nici măcar în aceeași zi cu Bucureștiul. La insistențele noastre, instituția a reușit să formuleze abia luni, 18 iunie, la amiază, un comunicat de presă în care se spune – statistic – faptul că sunt 60 cazuri de rujeolă din luna mai și 15 suspiciuni de rujeolă din luna iunie, cazuri dispersate.

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/06/dsp-neamț-rujeola-iunie-2018.pdf

Tot săptămâna trecută, la nivel național, au fost raportate 271 de noi îmbolnăviri confirmate în 20 de județe și în București, și două noi decese survenite din cauza rujeolei, la un copil în vârstă de 9 luni din Tulcea și la un copil de 11 luni din Botoșani. (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE L5 Bravo Bodeşti a câştigat Liga a V-a * Florin Busuioc: „Îmi felicit băieţii, felicit şi urmăritoarele noastre!”
Articolul următorStart proiect regional „Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.