reclama autocenter

deschidere zile piatra 2013 (1)

După o ședință fulger, în care consilierii locali au adoptat pe bandă rulantă patru hotărâri privitoare la patrimoniul municipiului, și au ciocnit câte o cupă de șampanie în cinstea sărbătorii oficiale a oraşului, conducerea primăriei, în frunte cu Gheorghe Ştefan, dar şi legislativul în plen, au coborât în Curtea Domnească, în fața Turnului lui Ștefan, pentru a da startul oficial Zilelor Orașului Piatra Neamț. Avântul le-a fost curmat pentru scurt timp de un mic inconvenient – o pană de curent -, dar, după ce responsabilii cu scena şi sonorizarea au remediat defecţiunea, ușor, ușor, piața și scaunele instalate în fața scenei au început să se ocupe. Nu neapărat cu locuitori sau cu turiști amatori de spectacol, ci mai mult cu funcționari ai Primăriei Piatra Neamț și angajați ai societăților patronate de Consiliul Local. La ceremonie, a fost invitat şi Judeţul, repreyentat ieri după-amiază de vicepreşedinţii CJ Neamţ, Emilia Arcan și Dan Manoliu, dar și de doi consilieri județeni. Prezent la deschidere a fost și șeful Poliției Municipiului Piatra Neamț, Cezar Filip. Nu au lipsit nici reprezentanți ai oficialităților de la Hliboca (Ucraina), oraș înfrățit cu Piatra Neamț. Cuvântul de început l-a avut, bineînțeles, primarul Gheorghe Ștefan: ”Declar deschise oficial Zilele Orașului Piatra Neamț. Doresc să fim uniți și să ne bucurăm împreună de acest eveniment și mai ales va doresc să fiți sănătoşi și să fim sănatoși”.

”Sunt onorată că astăzi ne aflăm cu toții aici, la această sărbătoare şi, în numele Consiliului Județean Neamț, vă aduc un mesaj călduros, de bucurie. Piatra Neamț este Perla Moldovei. Este așa datorită echipei din administrația locală. Să ne bucurăm împreună de ceea ce s-a realizat până acum și se va realiza și de acum înainte”, a spus Emilia Arcan, vicepreşedintele CJ, cu acelaşi prilej inaugural.

”Mă bucur să reușim să continuăm o tradiție frumoasă. Mă bucur că ați ales o locație unde trecutul și tradiția se îmbină cu frumosul, aici, în această piață. Lumina va pleca întotdeauna de aici, de la Piatra Neamț”, a spus publicului prezent Dan Manoliu, celălalt vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Şi Mihai Apopii, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, co-organizator al festivităţilor municipale, a avut numai cuvinte de bine: ”Pentru mediul de afaceri este o onoare să fie alături de performanța în administrație. Şi aici este performanță. Este un parteneriat care, de-a lungul a peste 7 ani, a adus rezultate pozitive. De aceea trebuie să fim alături de această administrație, să fim un real sprijin pentru acest oraș”.

”Bună ziua, nemțeni! Îi mulțumesc domnului primar pentru invitație. Participăm la aceste evenimente din 1999 și suntem prezenţi la Piatra Neamț cu adâncă bucurie în suflet”, a declarat şi Ioan Șarpan, reprezentant al delegației de la Hliboca.

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu o horă mare, în care au intrat toate oficialitățile prezente, pe ritmurile cunoscutei melodii populare moldovenești, “Trandafir de la Moldova”.

deschidere zile piatra 2013 (2)

deschidere zile piatra 2013 (3)

deschidere zile piatra 2013 (4)

deschidere zile piatra 2013 (5)

Irina CĂLIN

Articolul precedentPărintele Paisie Olaru – 116 ani de la naştere
Articolul următorExpoziție foto stradală, fără fotografii

1 COMENTARIU

  1. Sint zilele orasului? Singurul inscris din curtea domneasca ,un bener mare pe primarie ne spune ca este congresul european de turism rural?

Comments are closed.