0:00

Start la Evaluarea Națională 2023 – regulile pe care elevii trebuie să le respecte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această dimineață, 19 iunie, a început examenul de Evaluare Națională cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Elevii au intrat în sala de examen la ora 08.30 și subiectele au început să fie împărțite la ora 09.00. Din momentul primirii subiectelor, candidații vor avea la dispoziție 2 ore pentru rezolvare. Niciun candidat nu poate părăsi sala în prima oră a examenului. În Neamț 4244 de elevi au fost înscriși pentru evaluarea națională.

Conform regulamentului de desfășurare a Evaluării Naționale:

„Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/ centrele de examen sau cu exteriorul”, conform metodologiei.

Este interzis candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor”.

Următoarea probă se va desfășura miercuri, 21 iunie, la Matematică.

Z.C.

Articolul precedentProgram Zilele Orașului Piatra Neamț – Piatra Fest 2023
Articolul următorSalvat de la moarte sigură
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.