0:00

Starea drumurilor în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 7 aprilie, până la ora 12,00, judeţul Neamţ s-a aflat sub cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi polei.

„În intervalul menţionat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40-60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10-15 l/mp. În nord-estul Moldovei și izolat în rest se va depune polei”, precizează ANM.

Nu mai sunt drumuri închise sau blocate în judeţ, doar o restricţie de tonaj, de până la 7,5 tone, pentru o porţiune din DN 2 Nisiporeşti (Neamţ) – Moţca (Iaşi) de la kilometrul 360 plus 300 de metri la kilometrul 375 plus 541 de metri. Secţia Drumuri Naţionale Piatra-Neamţ acţionează, începând cu ora 12,00, cu 20 de autoutilaje cu lama şi săsăriţă pe principalele artere.

Se constată carosabil umed alternând cu porţiuni de zăpadă frământată şi vizibilitate bună pe majoritatea drumurilor naţionale din Neamţ.

Starea drumurilor în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDRUPO Neamţ acţionează în acest moment pe mai multe sectoare de drumuri judeţene cu 5 autoutilaje cu lamă şi sărăriţă, 2 vole, o autofreză şi asigură permanenţă în teren cu mai multe echipaje care verifică puncte cheie din infrastructura judeţeană. În acest moment, se acţionează pe DJ 207C la Valea Ursului, DJ 159 la Bucium de unde echipajul pleacă spre DC Chilii şi apoi pe acelaşi DJ 159 la Bozieni până la graniţa cu judeţul Vaslui.

O volă cu echipaj acţionează pe DJ 157A Dulceşti – Talpa, lamă şi sărăriţă pe DJ 107C Horia – Valea Ursului şi o autolamă pe DJ 159 Bahna – Izvoare. Un unimog deszăpezeşte DJ ce traversează Gârcina va pleca apoi către Almaş, Mănăstirea Bistriţa – Pângăraţi – Bisericani, o altă volă asigură carosabil practicabil pe DJ 157 Făurei – Climeşti.

Angela Croitoru

FOTO&VIDEO: Prefectura Neamţ

Articolul precedentCum poți ajunge în Germania fără să îți dorești asta
Articolul următorFOTO Acțiuni pentru integrarea etnicilor romi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.