Primăria Piatra Neamţ trebuie să încheie un acord de asociere cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” (ISU) Neamţ, pentru ca pompierii să poată utiliza cei 18.000 de litri de spumogen (substanță utilizată în stingătoarele de incendiu) donaţi de societatea „Kober”. Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a şedinţei din data de 25 mai un proiect de hotărâre, care prevede acceptarea donaţiei şi asocierea.

Spumogen de la Kober pentru antrenamentul pompierilor nemţeni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă se va aproba, măsura „va creşte gradul de siguranţă al cetăţenilor, prin eficientizarea intervenţilor, în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă”, se arată în raportul de specialitate. În referatul de aprobare este specificat şi faptul că „se eficientizează această activitate, fără utilizarea unor resurse financiare”.

Spumogen de la Kober pentru antrenamentul pompierilor nemţeni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aprilie 2017, conform informaţiilor furnizate de ISU Neamţ, în municipiul Piatra Neamţ au fost înregistrate trei incendii la locuinţele unor cetăţeni, mult mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când pompierii au intervenit la 10 incendii. În primul trimestru al acestui an, în municipiul reşedinţă de judeţ, au fost înregistrate 18 incendii, din care 9 de vegetaţie. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentBugetele Salubritas, Perla Invest şi Locativ Serv din nou în dezbatere
Articolul următorO bătrână a suferit arsuri grave, încercând să aprindă focul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.