Concursurile și olimpiadele școlare organizate, în anul 2020, de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, primesc sprijinul financiar al Consiliului Județean Neamț, așa cum s-a stabilit în cadrul ședinței ordinare din data de 17 februarie. Suma alocată este de 9.000 de lei, de la bugetul județului Neamț și este destinată cheltuielilor de organizare a competițiilor județene din agenda IȘJ Neamț.

În ceea ce privește obligatitivitatea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, acesta trebuie să prezinte, în termen de 30 de zile de la finalizarea olimpiadelor și concursurilor școlare județene, documentele care să justifice cheltuielile efectuate, precum și o declarație potrivit căreia sumele respective nu au mai fost decontate de alt finanțator. În cazul în care nu respectă dispozițiile legale și pe cele din hotărârea Consiliului Județean, inspectoratul școlar are obligația de a restitui, în termen de 15 zile de la data înștiițării în scris de către Consiliul Județean Neamț, sumele care nu sunt acceptate pentru decontare.

Conform anexei pusă la dispoziție de secretariatul consiliului județean, se încheie, în plus, o asociere valabilă de la data semnării acesteia și până la data de 15 martie, între Judeţul Neamţ, prin Consiliul Judeţean Neamţ și Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Această asociere se referă la organizarea Olimpiadei Corale – etapa zonală, programată pentru data de 14 martie 2020, la Piatra Neamț. Consiliul Județean s-a angajat să pună la dispoziția Inspectoratului, cu titlu gratuit, sala ”Calistrat Hogaș”.

(M.E.Z.)

Articolul precedent„Magnitudinea corupției” în sănătate măsurată printr-un chestionar
Articolul următorPrefectul judeţului, domnul George Lazăr, reprezintă interesele județului Neamț la Curtea de Apel Ploiești