Asociaţia Pro Vita Iași derulează, zilele acestea, campania „Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune”, prin care vor fi ajutate, cu ajutorul elevilor din Iași, 147 de familii cu peste 7 copii din județele Iași, Botoșani și Neamț, se precizează într-un comunicat de presă. În acest proiect, s-au înscris 4 instituții de învățământ din Iași: Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”.

„În fiecare an, de Crăciun și de Paște, încercăm să ducem acestor familii numeroase alimentele necesare pentru a avea o masă îndestulătoare de sărbători. Ne dorim, astfel, să implicăm cât mai multă lume în acestă activitate misionară a Bisericii și să dăm șansa și altor persoane de a face fapte bune și de a cunoaște situațiile dificile, sau pe cele fericite, cu care aceste familii numeroase se întâlnesc în viața de zi cu zi. Suntem foarte recunoscători că alături de noi sunt patru instituții de învățământ din Iași și că elevii care au donat, și care vor dona până la finalul campaniei, înțeleg valoare faptei bune. De aceea le-am și promis că pentru altruismul lor le vom aduce, după post, pizza, felul de mâncare preferat de tineri, și le vom oferi ocazia de a merge cu noi pe teren pentru a distribui alimentele colectate”, a declarat Sorina Hângănescu, referent Pro Vita Iași și coordonator al Programului Sf. Stelian.

Programul de solidaritate pentru familii cu mulți copii – Sfântul Stelian este un proiect Pro Vita Iași prin care sunt susținute și promovate 110 familii cu peste 7 copii din Arhiepiscopia Iașilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învățătură și sunt dornici să-și continue parcursul educațional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Nașterii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical și sprijin în funcție de necesitățile urgente ale fiecărei familii. Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi AICI şi AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentŞase fabrici și constructori au probleme cu silicea cristalină
Articolul următorDe azi, trei zile de doliu naţional
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.