zile tg 2012 01

Consiliul Județean s-a prins partener al mai multor comune, pentru a-i ajuta pe primari să organizeze sărbătorile locale anuale. Bunăoară, Ziua comunei Dămuc, va avea loc pe data de 21 iulie. Primarul Anton Covasan a declarat că „va fi o sărbătoare cum nu a mai fost niciodată pe valea Dămucului. Cu această ocazie, va fi inaugurat complexul sportiv situat în extremitatea sud-vestică a satului Huisurez, fiind principalul obiectiv în dezvoltarea turismului și activităților sportive din munții Hășmașu Mare, evident de pe sectorul județului Neamț”.

O altă sărbătoare, programată pe 27 și 28 iulie, este cea de la Războieni, primarul Sebastian Bogdan Țarălungă precizând că „în fapt, fără ajutorul Consiliului Județean Neamț nu ne putem descurca. Mulțumesc consilierilor județeni și mai ales domnului președinte Culiță Tărâță pentru sprijinul acordat în alocarea sumei de 20 de mii de lei, fonduri necesare pentru desfășurarea celei mai vechi sărbători istorice din județul Neamț”.

CJ Neamț se asociază și cu Târgu Neamț, pentru organizarea Zilelor Cetății, angajându-se să susțină financiar o parte din cheltuieli, respectiv până-n 20.000 de lei noi. ”Cetatea este în administrarea județului, iar pentru manifestările de zilele orașului, în Cetate se va desfășura un program special, conceput de directorul Complexului Muzeal”, a declarat Vasile Apopei, city-managerul de Târg.

Alex SÎRBU

Articolul precedentLista compensatelor se actualizează de vară
Articolul următorEnache a sunat ”adunarea” în Copou