reclama autocenter

medicamente

Potrivit unui anunț făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Pană, lista medicamentelor compensate va fi actualizată în această vară şi obiectivul ministerului este reformarea actualului program naţional de oncologie.

”De fapt”, a spus oficialul MS, ”nu este un program naţional cu adevărat, ci putem vorbi doar despre o activitate naţională de chimioterapie. Un program naţional presupune mult mai multe lucruri”.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România susţine că e nevoie ca, pe lângă atâtea comisii ministeriale de specialitate, să apară și una de medicină personalizată – medicina viitorului, care să elaboreze, în strânsă colaborare cu guvernanții și cu reprezentanţii pacienţilor, strategiile de viitor pentru adaptarea sistemului medical românesc la provocările medicinei personalizate. Modelul este deja aplicat cu succes în Statele Unite ale Americii.

”Progresele din ultimii ani, în domeniul oncologiei, au fost extraordinare. Atât ca mod de înţelegere a bolilor maligne, cât şi din punctul de vedere al tratamentului. Numai că, din păcate, pacienţii români nu au acces la aceste molecule moderne, printre care şi câteva medicamente personalizate, din cauza faptului că lista medicamentelor compensate nu a fost actualizată de 5 ani de zile”, a spus Cezar Irimia, preşedintele FABC.

Articolul precedentEpoca de Piatra Neamț
Articolul următorSprijin de la județ pentru comune