aleho
heidelbergcement

Luna aceasta, cadrele medicale de la Unitatea de Primire a Urgențelor și de la secția ATI din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț s-au bucurat de sporuri mai mari decât nivelul minim, cum au primit până acum.

Sporul acordat personalului din aceste secții a ajuns la 70%, deși suma alocată de Consiliul Județean Neamț nu a crescut. ”Luna aceasta, în urma aplicării HG 41/2018, respectiv prevederea privind scoaterea sporurilor la gărzi de sub plafonul de 30% impus prin regulament, din economia produsă prin acestea am majorat puțin minimul sporului acordat la ATI și la UPU, secții unde este o activitate complexă. S-a putut acorda de la 50% și respectiv de la 55%, un spor de 70%”, declară ec. Maricica Drăgan, directorul financiar-contabil al spitalului, precizând, totuși, că, în rest, angajații primesc tot sporuri minime, stabilite de regulament pe fiecare secție și compartiment, întrucât alocația de la CJ Neamț a rămas tot 40%.

Maricica Drăgan a adăugat că sporurile nu pot fi modificate pe o secție, fără a tăia din banii altor secții, iar asta ar atrage nemulțumirea celorlalți salariați: ”Ajustările se fac de la lună la lună, în funcție de suma comunicată de Consiliul Județean. Noi trebuie să asigurăm pentru toți angajații minimul de sporuri prevăzut prin regulament, am mai diminuat din sporul pentru sâmbete și duminici, astfel încât să putem asigura sporurile la nivelul minim, așa cum prevede regulamentul. Asta am urmărit lună de lună, să ne putem încadra. Nu sunt sporuri acordate sub nivelul minim, dar există compartimente în cadrul secțiilor unde au fost de acord cu uniformizarea sporurilor, cum este, de exemplu, la secția Cardiologie și compartimentul Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici”.

La spitalul județean sunt, în continuare, nemulțumiri legate de sporurile primite chiar și în cadrul aceleiași secții. Nemulțumiri care, acum o săptămână, s-au materializat printr-un protest al asistenților și medicilor din anumite secții. (C.I.)