Așa cum a declarat și la recenta dezbatere publică cu privire la bugetul și lista de investiții pe anul 2014, primarul Daniel Harpa are ca prioritate principală pe anul acesta investițiile la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie”. Edilul a prezentat o serie de investiții aflate în derulare și în curs de derulare, dar și importante sume pentru achiziționarea de medicamente. Primarul Harpa a mărturisit că va face tot posibilul ca spitalul din Târgu-Neamț să nu ajungă în situația celui de la Bicaz.Astfel, suma alocată pentru continuarea unor lucrări la spital se ridică la 555.060 de lei, lucrări ce vizează și reabilitarea Corpului Secției de Cardiologie și Pediatrie.

De asemenea, pentru lucrările de modernizare a Secției UPU s-a alocat suma de 70.000 de lei, unitate ce va fi deschisă oficial în câteva săptămâni. Și pentru sistemul de supraveghere video a instituției, cât și în zona barierei s-a alocat suma de 60.000 de lei. Edilul a mai informat opinia publică și de suma de 2 miliarde de lei vechi, sumă ce va fi alocată pentru achiziționarea de medicamente. În bugetul de anul acesta administrația locală a alocat pentru spital suma de 15.200.000 de lei, din care aproximativ 11.000.000 de lei sunt pentru salariile angajaților. Nici cabinetele medicale școlare nu au fost uitate, acestea primind de la bugetul local suma de 1.394.540 de lei, din care 420.000 de lei reprezintă salariile angajaților, iar pentru medicamente s-a alocat suma de 15.000 de lei. (C.T.S.)

2 COMENTARII

  1. Normal. Ca doar in Istrael, au fost impreuna si afacerile marg ca pe roate… Bani spalati, iar cetateanul crede ca Spitalul o sa ajunga centru medical universitar… Rusine!!!!

  2. Spitalul este unitate de sine statatoare cu personalitate juridica ,iar finantarea acestuia se face din banii primiti de la Casa de sanatate pe baza decontarii serviciilor medicale efectuate.NU PRIMARIA FINANTEAZA SPITALUL! PRIMARIA DOAR APROBA BUGETUL ,NU-L SI CONSTITUIE!FINANTEAZA DOAR CEVA ICI COLO LUCRARI PE LA CLADIRI ,LUCRARI PE CARE LE TARAIE CU ANII PANA LE PLATESTE SI APOI IES SA SE LAUDE IN ZIARE.RATA DE INNORI IN SPITA E DE 5% PE AN,IAR DEGARDAREA E COCOSALA.PANA TERMINBA EI DE REPARAT TOT C E E PRIN SPITAL,SE DARAMA CE AU FACUT ACUM SI O IAU DE LA CAPAT! POLITICIENII AU DOAR INTENTII CU CARE SE LAUDA IN PUBLIC CA SA ABUREASCA LUMEA!

Comments are closed.