Drumarii continuă lupta cu zăpada, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Deși nu au avut prea mult răgaz să curețe zăpada adunată, din cauza precipitațiilor căzute la sfârșitul săptămânii trecute, drumarii s-au pus din nou pe treabă, pentru că, așa cum se așteptau, s-au reîntors ninsorile. Chiar și așa se lucrează la menținerea stării de viabilitate a drumurilor și se încearcă degajarea căilor de acces în zonele unde zăpada a acoperit carosabilul. Și la Piatra Neamț s-a trecut la curățarea intensă a străzilor adiacente dat fiind faptul că în cursul zilei de marți s-au curățat de zăpadă principalele artere și s-au strâns troienele adunate în marile intersecții.

”Am încercat să răspundem la absolut toate solicitările și vin și cu un exemplu. Pe 28 ianuarie am primit prin intermediul dispeceratului nu mai puțin de 68 de solicitări de degajare a drumurilor, pe tot teritoriul municipiului Piatra Neamț, de la 8 dimineața și până la ora 8 seara. 62 dintre acestea au fost rezolvate până la orele 20, iar 6 după acea oră pentru că depindem și noi de utilaje și de gravitatea situației. S-au curățat marea majoritate a străzilor și s-a dat cu antiderapant. De asemenea s-a încărcat zăpada adunată în sensurile giratorii și în marile intersecții, iar miercuri deși a reînceput să ningă, lucrătorii Publiserv au început să încarce zăpada din intersecțiile mici. Dacă se oprește ninsoarea se intră și pe aleile dintre blocuri”, a spus Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

Pe drumurile județene situația nu s-a schimbat. În continuare firmele care asigură deszăpezirea sunt pregătite să acționeze și se lucează în două schimburi, pentru a menține în siguranță traficul rutier. ”Deocamdată nu avem probleme, suntem pregătiți cu utilaje și material antiderapant. Se acționează după amiaza până seara, și de la 3 dimineața până la primele ore pentru a se circula în condiții de siguranță”, a precizat Dan Manoliu, vicepreședinte Consiliul Județean Neamț.

Raportarea

Conform ultimei raportări în ceea ce privește asigurarea viabilității drumurilor începând cu ora 4 a zilei de 29 ianuarie au fost întreprinse misiuni de patrulare și supraveghere a stării de viabilitate a căilor rutiere pe traseul Roman – Trifeşti – Giuleşti – Climeşti – Făurei – Prăjeşti – Budeşti – Dulceşti – Moreni – Văleni – David. Nu au fost înregistrate întreruperi ale alimentării cu energie electric, iar în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate un număr de 63 de persoane. Tot pe 29 ianuarie în centrele de dializă Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ s-au prezentat pentru dializă începând cu ora 07.30, 11.30 şi 16.30 un număr de 93 de persoane (100%), astfel: Piatra Neamţ: 52 persoane din care 27 începând cu ora 07.30 şi 25 cu ora 11.30;Roman: 20 persoane din care 10 începând cu ora 07.30 şi 10 cu ora 11.30; Tîrgu Neamţ: 21 persoane din care 8 începând cu ora 07.30, 4 cu ora 11.30 şi 9 cu ora 16.30.

Secţia Neamţ a CNADNR Neamț a acționat 18 lucrători şi 17 utilaje pentru deszăpezire, supralărgire şi răspândire de material antiderapant pe următoarele sectoare de drum: DN12C: 1 răspânditor material antiderapant cu lamă, 1 unimog cu lamă; DN 15:  4 răspânditoare material antiderapant cu lamă; DN 15B: 3 răspânditoare material antiderapant cu lamă; DN 15 C: 3 răspânditoare material antiderapant cu lamă; DN 15D: 3 răspânditoare material antiderapant cu lamă; DN 15E şi DN 15F: 1 răspânditor material antiderapant cu lamă; DN 2: 4 răspânditoare material antiderapant cu lamă.

Operatorii economici care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene acţionează la rândul lor cu 18 lucrători şi 9 utilaje pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant pe următoarele sectoare de drum: DJ156A Tazlău-Roznov-Măn. Horaiţa; DJ156C Tazlău-Casa de  copii; DJ156D Chintinici-Piatra Şoimului; DJ156E Luminiş-Neguleşti; DJ157 Mărgineni-P.Neamţ; DJ157C Bisericani; DJ207C Horia-Valea Ursului; DJ207D Sagna-Ion Creangă-Icuşeşti; DJ159D Crăieşti-Bozieni-Cuci; DJ155H  Măn. Bistriţa; DJ157B Măn. Pângăraţi; DJ155I Tg. Neamţ-Bîrgăoani-Făurei; DJ155N Davideni-Ţibucani; DJ208G Hanu Ancuţei-Girov.

Irina CĂLIN

Articolul precedentExpoziţie de pictură
Articolul următorSpitalul, prioritate a Primăriei Târgu-Neamț