0:00

Dincolo de scandalurile din ultima perioadă de la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Orășenesc din Târgu Neamț (amănunte aici și aici), într-o perioadă în care multe instituţii medicale din ţară se confruntă cu un deficit de echipamente medicale de protecţie, la spitalul orăşenesc Sf. Dimitrie din Târgu Neamţ s-a mers înainte cu reabilitatea și modernizarea sediului. Este vorba despre aparatură modernă, înlocuirea uşilor vechi cu uşi automate, tărgi transparente şi altele.

Dr. Florin Apostoae, fostul manager, ne-a oferit mai multe detalii: „Încă din luna ianuarie s-a derulat un program cu fonduri proprii ale spitalului privind reabilitarea şi modernizarea spaţiilor din cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe. Până acum s-a finalizat camera de resuscitare şi camera de consultaţii de urgenţă, prin dotare cu aparatură modernă, cu monitoare, ventilator mecanic. Toate au fost montate şi funcţionează impecabil. De asemenea, s-au achiziţionat şi tărgi transparente pentru transport pacienţi, care ne ajută mult la radiografii. A mai fost montat un sistem de uşi automate, pentru a se putea respecta un circuit al pacienţilor. Înainte, cu uşile vechi toată lumea intra şi pacientul nu mai avea intimitate. Sperăm să finalizăm toată investiţia care s-a întârziat din cauza apariţiei Covid-19. Am reuşit ca aparatul de radiologie de la CPU să primească avizul de la CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare) şi el este funcţional în totalitate. El acum se află la parter şi este în beneficiul pacienţilor, care nu mai trebuie transportaţi la etajul 1, unde era celălalt aparat. Banii pentru aceste investiţii au fost şi de la bugetul spitalului, dar banii pentru investiţiile din CPU vin dintr-un proiect european de anul trecut, privind recuperarea sumelor finanţate în CPU. Aparatul de radiologie a fost finanţat cu bani de la minister şi o parte din investiţie cu bani de la primărie”.

Despre reabilitarea şi modernizarea CPU, dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului ne-a declarat: „În perioada următoare urmează să renovăm tot compartimentul de primiri urgenţe, deoarece consider că acest compartiment reprezintă prima impresie a pacientului despre spital. Aşa că asigur pe toţi că voi face tot posibilul să avem un compartiment de primiri urgenţe modern, pentru a putea să oferim servicii medicale de urgenţă cât mai bune”.

C.T. STURZU

Articolul precedentFemeie condamnată la închisoare pentru că a condus beată, tânăr drogat la volan
Articolul următorCOD GALBEN, de vânt puternic şi… ninsori, pentru zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.