Spitalul Județean Neamț transferă zilnic 2-3 pacienți Covid grav la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMica secție ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este zilnic plină, iar pacienții cu forme severe Covid sunt nevoiți să aștepte până se eliberează paturi, aici sau în țară. S-a ajuns în această situație fiindcă sunt tot mai mulți bolnavi cu forme grave, pe de o parte. Însă, pe de altă parte, în spitalul județean nu mai pot fi tratați decât 6 pacienți în ATI, după incendiul din 14 noiembrie. Pentru cei care sunt aduși la spital și au nevoie de terapie intensivă, se caută soluții de transfer încă de când sunt în UPU: „În fiecare zi este aceeași problemă, cel puțin 2-3 pacienți transferați. Transferul este din ce în ce mai greu, fiindcă numărul paturilor de ATI este din ce în ce mai puțin. Aseară, într-adevăr, am primit ajutor de la Lețcani, am reușit să transferăm un pacient. Să vedem astăzi”, a declarat dr. Cristina-Iacob Atănăsoaie, managerul intermiar al SJU Piatra-Neamț.

Astăzi, chiar dacă numărul pacienților Covid internați a scăzut la 257, față de 283 ieri, paturile în ATI erau toate ocupate și doar un singur pacient nu era ventilat mecanic. Pe lângă problema găsirii unui pat în alte unități sanitare, aglomerate la rândul lor și până când se va amenaja noua secție ATI prin fundația „Dăruiește Viață”, conducerea interimară a spitalului județean crede că situația ar putea fi mai bine gestionată și intern: „Sunt paturi puține la terapie intensivă, solicitările sunt multe, trebuie colaborare foarte strânsă între colegii din toate secțiile, ca să nu aibă de suferit bolnavii, pentru că mulți trebuie să aștepte în UPU transferul în alte unități sanitare”, a precizat dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie. Colaborarea medicilor este esențială, secția modulară neputând fi realizată în mai puțin de 8 săptămâni – a adăugat managerul SJU Piatra-Neamț.

C.I.

Articolul precedentAutostrada Unirii a fost, este și va fi o prioritate a PNL! Au început etapele pregătitoare ale tronsonului Târgu Neamț – Iași – Ungheni!
Articolul următorLaura David, un om de cuvânt pentru nemțeni

1 COMENTARIU

  1. Cum adică a primit ajutor de la spital Letcani?pai județul Neamț nu a contribuit cu bani că sa fie primiți bolnavi covid19 ?ce fac aia de la Letcani un gest de binefacere pe bani noștri ai nemțenilor???!!

Comments are closed.