spitalSpitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț va scoate la concurs, până la sfârșitul acestui an, 18 posturi pentru medici, 27 pentru asistenți medicali generaliști, 7 pentru personalul medical auxiliar și câte un post pentru farmacist și kinetoterapeut.

Lista cu necesarul resurselor umane de la Spitalul Județean a fost prezentată în Comitetul Director, care a avut loc în 19 octombrie, iar astăzi, 24 octombrie, a fost prezentată, spre adoptare, și Consiliului de Administrație al spitalului.

Potrivit managerului interimar al spitalului, Liviu Negelschi, după această etapă, Consiliul Județean ar urma să dea „mână liberă” pentru organizarea de concursuri.

Pentru toate posturile disponibile, se vor da concursuri, până la sfârșitul acestui an, însă doar pentru o parte vom putea face încadrarea mai devreme de 1 ianuarie 2017. Celelalte vor fi ocupate de anul viitor. Vor fi ocupate în acest an cele care au fost blocate la sfârșitul unii iulie și pentru care se demaraseră procedurile de publicitate pentru scoaterea lor la concurs”, a spus Negelschi.

Speranțele rămân mici spre infime în câteva cazuri de posturi de medic specialist, unde nici măcar în țară nu sunt prea multe persoane disponibile spre a le ocupa. Este vorba despre medici diabetologi, de laborator, radiologi, de medicină sportivă, de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale. Parte din aceste specializări au fost asigurate de Spitalul Județean pe bază de contract de prestări servicii, încheiate cu medicii specialiști existenți, dar aceștia au cam ieșit la pensie și, în scurt timp, nevoia de medici înlocuitori va fi acută. Deși SJU Piatra Neamț are aproximativ 20 de medici rezidenți, nu există nicio siguranță că aceștia vor rămâne să vindece pacienți nemțeni. (M.T.)

Articolul precedentCRIMĂ ÎN ITALIA: Un bărbat din Brusturi și-a omorât soția și s-a sinucis!
Articolul următorNoi parcări de reședință la Piatra Neamţ! Alte parcări se desfiinţează!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.