Blocul operator de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț fost tăiat de pe lista priorităților, urmând ca lucrările pentru finalizarea acestuia să fie reluate anul viitor. În schimb, potrivit managerului interimar Liviu Negelschi, ”sacrificarea” lui va face ca Pediatria să fie gata până la sfârșitul acestui an.

Pentru lucrări și aparatură la Blocul operator, mai erau la dispoziție anul acesta 1.850.000 lei, din care 850.000 de la Consiliul Județean Neamț, dar, după cum spune Negelschi, banii nu mai puteau fi cheltuiți. „Pentru continuarea lucrărilor de la Blocul operator trebuie făcut un alt proiect, deoarece au apărut niște modificări și, în acest caz, am fi ajuns în situația în care cei 1.850.000 de lei nu puteau fi folosiți până la sfârșitul acestui an. Practic, acești bani i-am fi pierdut și atunci soluția cea mai bună a fost aceea de a încerca să-i transferăm pentru finalizarea lucrărilor de la Pediatrie. Aici este meritul Consiliului Județean, al președintelui Arsene care a insistat și a reușit să facă acest lucru. Acum, putem spune că banii care vor fi folosiți pentru Pediatrie ne ajung pentru a încheia lucrările, până la 31 decembrie”, a precizat Negelschi.

În prezent, Pediatria Spitalului Județean este în plin șantier, pentru modernizarea și dotarea Corpului C fiind cheltuiți, până acum, 1.200.000 de lei (detalii, aici). (M.T.)

Articolul precedentFinalele concursului pentru directori: Ziua I
Articolul următorBACĂU: Se caută director la CJ şi chimist la Apele Române
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.