0:00

Finalele concursului pentru directori: Ziua I, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând de mâine, 17 octombrie, candidații la funcțiile pentru directori de școli își continuă „traseul” cu următoarele două probe, cea de evaluare a CV-ului și cea de interviu. Inspectoratul Școlar Județean Neamț a finalizat graficul de desfășurare a probelor ”de foc” și, potrivit acestuia, mâine sunt programați 7 candidați.

Fiecare candidat are la dispoziție o oră și se va începe cu CV-ul. Candidații trebuie să fie prezenți cu 15 minute înainte de ora planificată în grafic și vor avea asupra lor actul de identitate și un exemplar al ofertei manageriale și al planului operațional pentru un an, identic cu exemplarul încărcat pe platforma de înscriere”, a precizat Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

Potrivit calendarului de concurs, până pe 3 noiembrie (inclusiv), toți candidații din Neamț vor încheia socotelile cu examinările, dar vor fi nevoiți să aștepte rezultatele până pe 18 noiembrie, când vor fi făcute publice și în mod oficial. Între 21 și 23 noiembrie, va fi perioada de contestații, iar rezultatele finale – deci, noii directori – se vor ști oficial până pe 9 decembrie.

Prima zi a următoarelor două probe de concurs aduce în vizor 7 candidați, care au fost împărțiți în două serii.

Una dintre serii are parte de inspectorul coordonator Magda Melinte. Aici vor intra:

  1. Dionisie Savin (46,87 – proba scrisă) candidează pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Săvinescu”, comuna Crăcăoani. Acesta, actual director al unității amintite, nu pare să întâmpine probleme în a-și „adjudeca” postul.
  2. Marius Țuvichi (43,12 – proba scrisă) își apără funcția ocupată prin delegare la Școala Gimnazială Nr.1, comuna Dumbrava Roșie. Nu are contracandidat.
  3. Maria Ionașcu (45 – proba scrisă), actuala directoare a Școlii Gimnaziale ”Episcop Melchisedec Ștefănescu”, comuna Gârcina concurează de una singură pentru post.

Sub „aripa” inspectorului coordonator Ioan Milea au fost repartizați următorii:

  1. Viorel Ciurlea (43,12 – proba scrisă) își apără „fotoliul” de la Palatul Copiilor Piatra Neamț. Nu are contracandidat.
  2. Dănică Gîtlan (40 – proba scrisă) – actual director – și Dana Cristina Sauciuc (45,62 – proba scrisă) se vor „duela” pentru funcția de director al Clubului Copiilor din Târgu Neamț. Se pare că actualul director este pus în situația de a demonstra în cel de-al douăsprezecelea ceas că merită să rămână în continuare în funcție deși diferența de la proba scrisă nu este una de neglijat.
  3. Ilie Boloca (46,87 – proba scrisă), actual director al Clubului Copiilor din Roman, va alerga de unul singur în cursa pentru ocuparea funcției pomenite. (Marian TEODOROF)

 

Articolul precedentO maşină cu 3 tineri s-a răsturnat la Borca! Fata – rănită grav!
Articolul următorSpitalul județean Neamț: Blocul operator – ”sacrificat” pentru binele Pediatriei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.