Astăzi, 5 aprilie, în jurul orei 10, în zona conducerii administrative a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț nu era nici la comandă nici unul dintre cei doi conducători ai spitalului, mamageril Codruț Munteanu sau dr. Alexandru Juncu, directorul medical. Ultimul era la datorie, într-o operație. Biroul managerului era gol, iar Nicolina Știrbu, directorul de îngrijiri, declară că nu l-a mai văzut de ieri, când a anunțat-o că nu poate participa în comisia de concurs la un examen programat pentru orele amiezii și nici la telefon nu i-a mai răspuns. Maricica Drăgan, directorul financiar al spitalului, spune că a aflat din presă despre demisia managerului Codruț Munteanu și că nu știe nici ea nimic pe acest subiect.

Între timp, hârtiile cu tot felul de solicitări și situații se adună în mapă. În spital, pare că nimeni nu știe nimic despre demisia actualului manager și nici dacă cineva este împuternicit la comandă. La bursa zvonurilor este indicat drept succesor actualul director medical, nu neaparat din această cauză, cât pe baza prieteniei cu Dan Vasile Constantin, omul care contează din Consiliul Județean.

Dr. Alexandru Juncu a declarat aseară că nu știe nimic de demisia chirurgului Codruț Munteanu. Dar, nici n-a părut surprins și nici n-a dorit să ofere vreo explicație. Măcar din perspectiva chirurgului care, din funcția de director medical, fie și interimar, trebuie să vină în Comitetul director cu feed-back-ul din partea medicilor spitalului și, eventual, cu propuneri de îmbunătățire a activității medicale.

O parte a angajaților spitalului speră la o posibilă negociere ce l-ar putea putea face pe dr. Munteanu să se răzgândească.

(C.I.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.