Curtea de Apel Bacău a respins contestaţiile formulate de cei 3 medici ortopezi, dar şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ  împotriva deciziei de prelungire a mandatelor de arestare preventivă. Prin urmare, rămâne valabilă hotărârea Tribunalului Neamţ, care a dispus ca doar dr. Gheorghe Borş să fie plasat în arest la domiciliu.

“Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ şi de contestatorii-inculpaţi: GUŢU FLORICĂ, NANU CONSTANTIN şi BEREA GRIGORE împotriva încheierii nr.22/U din data de 01.04.2019, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Neamţ. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin.2 şi 4 Cod procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi să plătească statului suma de câte 250 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.04.2019”, a decis instanţa.

Începând din ziua de 5 aprilie, dr. Gheorghe Borş va părăsi Arestul Poliţiei Neamţ, în vreme ce ceilalţi 3 medici rămân după gratii cel puţin până pe 4 mai, dacă procurorii nu vor cere, din nou, prelungirea arestării preventive.

C.M.

 

 

Articolul precedentTârgu Neamţ: Salon de nunţi şi evenimente caută personal
Articolul următorSpitalul Județean: Managerul e dat dispărut, nu există clarificări oficiale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.