Singura funcție de conducere încă ocupată provizoriu la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț este scoasă la concurs. Managerul Codruț Munteanu a declarat astăzi, 16 octombrie, în direct la emisiunea „Cafeaua de dimineață” a publicației Mesagerul de Neamț, că în ziua de 11 noiembrie va avea loc concursul pentru funcția de director de îngrijiri. Urmează apoi concursurile pentru șefia secțiilor din spital, dintre care unele sunt conduse interimar și de 10-15 ani.

Ne luptăm foarte tare să dăm examenul pentru șefii de secții. Sunt medici șefi de secție cu delegație și vrem să le dăm autoritatea deplină în urma acestor concursuri și să încheiem (n.n. – cu aceștia) contractele de administrare absolut necesare. Va bate cât de repede la ușă acreditarea! Dacă nu avem șefi de secții prin concurs și nu avem contractele de administare încheiate cu ei, am putea avea surprize. Dar, înainte de aceasta, pe 11 noiembrie va avea loc concursul pentru funcția de director de îngrijiri, singura încă ocupată provizoriu”, a declarat managerul spitalului. Fosta directoare de îngrijiri, asistenta Lăcrămioara Vicu, cea care ocupa funcția la momentul când dr. Codruț Munteanu a obținut conducerea spitalului, la concursul din iulie 2018, a fost înlocuită la începutul acestui an de Nicolina Știrbu, asistenta șefă a secției Sterilizare.

Despre aceste concursuri s-a tot vorbit, însă acum este cert, câtă vreme a fost publicat și anunțul, deocamdată pentru cel de director de îngrijiri, după cum a precizat managerul spitalului. Acesta a adăugat că ulterior vor fi organizate și cele pentru șefia secțiilor, iar calendarul urmează să fie stabilit https://mesagerulneamt.ro/2019/10/cafeaua-de-dimineata-adevaruri-despre-spitalul-judetean-neamt-cu-managerul-codrut-munteanu/. (C.I.)