pietricica turism

Poliţişti din cadrul Biroului de Analiză a Informaţiei, Serviciului de Operaţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Oraşului Flămânzi, Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 3 Hlipiceni şi nr. 8 Flămânzi au fost mobilizați luni, 14 octombrie, pentru a găsi o femeie, după ce aceasta a sunat la 112, a anunțat că ”bărbatul vrea să o omoare” și, apoi, n-a putut fi contactată pe telefon, pentru eventuale detalii, precum cine e și unde se află.

La reapelarea numărului de telefon, s-a constatat faptul că acesta este închis, motiv pentru care s-au constituit echipe de cercetare şi s-au efectuat verificări din casă în casă, pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul”, informează IPJ Botoșani. ”În urma activităţilor infomativ-operative efectuate de poliţişti, la data de 15.10.2019, a fost identificată apelanta, în persoana numitei L.A., de 52 de ani, din satul şi comuna Lunca, judeţul Botoşani. Aceasta a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi a efectuat apelul la SNUAU 112, în urma unui conflict avut cu soţul său, L.D., de 54 de ani, generat pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Femeia a recurs la acest gest în scopul intimidării partenerului de viaţă, crezând că astfel bărbatul va renunţa la dispută”.

Femeia a precizat că și-a închis telefonul ca să nu fie identificată și sancționată. N-a avut noroc. Cu niciuna din speranțe. ”Pentru identificarea apelantei, au fost dispuse metode speciale de supraveghere şi cercetare. Femeia de 52 de ani a fost sancţionată contravenţional conform OUG 32/2008 cu amendă în cuantum de 1.000 de lei”, precizează polițiștii botoșăneni, adăugând că ”Atragem atenţia cetăţenilor asupra utilizării Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, cu precizarea că zecile de poliţişti angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale. Să nu ne jucăm cu viaţa şi cu sănătatea semenilor! Într-o zi, este posibil să avem noi nevoie de ajutor!”. (ZCH News)