spital excavator

Blocul Operator, de care ar trebui să beneficieze Spitalul Judeţean, este realizat în proporție de 75%. Acum, se lucrează la pasarela care va face legătura dintre sălile de operație din spitalul nou și sălile de operație din clădirea Nefromed. Managerul unității spitalicești, dr. Ioan Lazăr, spune că proiectul ambițios, în valoare de 5 milioane de euro, ar putea fi gata în acest an, dar mai are nevoie de bani.

„Mai avem aparatură medicală de achitat și încă nu am primit toți banii de la Ministerul Sănătății și CJ. Dacă la rectificare se vor aloca sumele necesare, am putea da în folosință blocul chirurgical în acest an”, a spus dr. Lazăr.

Până acum, potrivit reprezentanților spitalului, au fost făcute cele 5 săli de operații de la Nefromed, iar la spitalul nou au fost refăcute 3 săli de operații. Lucrările la sălile noi şi cele vechi sunt realizate de un grup de 15 firme, care a câştigat licitaţia. Costurile construirii unui nou bloc operator cu 5 săli de operaţii, modernizarea sălilor vechi şi pasarela de legătură între clădirea spitalului şi cea a Nefromed sunt acoperite cu bani de la Ministerul Sănătăţii, CJ Neamţ și Nefromed. (M. TEODOROF)