Șefia a 10 secții de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț este scoasă la concurs, după ani de interimat. Primele secții vizate sunt Chirurgie generală, Ortopedie, Cardiologie, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie, ORL, Boli Infecțioase, Oncologie și Psihiatrie și Laboratorul de Radiologie.

Medicii care vor să intre în concurs au timp să se înscrie până pe 15 noiembrie, iar data efectivă pentru desfășurarea concursurilor va fi stabilită ulterior. Conducerea spitalului dorește ca din comisiile de concurs să facă parte medici din clinici universitare. „La data de 1 noiembrie au expirat toate contractele de administrare a medicilor șefi de secții și laboratoare. Am decis în Comitetul director și avem aprobarea Consiliului Județean Neamț pentru scoaterea la concurs a funcțiilor în două etape, acum primele 10 și urmează celelate secții și compartimente. Este nevoie de responsabilizare și implicare, nu se mai poate doar să stăm pe margine și să criticăm. În curând se va desfășura și concursul pentru director de îngrijiri, vom avea tot Comitetul director prin concurs. Urmează, acum, șefii de secții, pentru care în comisie vor fi medici universitari”, după cum a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Piatra Neamț.

Printre condițiile de participare la concurs sunt cele referitoare la limita de vârstă, de până în 67 de ani împliniți și lipsa abaterilor disciplinare consemnate în ultimii doi ani. (C.I.)