pietricica turism

Sunt 133 de profesori admiși pentru examenul național de definitivat, din luna iulie 2020, mai puțini decât cei 149 din sesiunea trecută. Printre cei înscriși, acum, sunt și dintre cei care n-au promovat sau n-au mai participat la examenul anterior. Lista cu cei admiși a fost publicată de Inspectoratul Școlar Județean Neamț http://www.isjneamt.ro/site/wp-content/uploads/2019/11/Nr.-13325-4-noiembrie-2019.pdf.

Nota de admitere este 8, ca medie ponderată la toate probele, iar obținerea definitivatului dă posibilitatea profesorului să poată fi angajat pe perioadă nedeterminată și să crească profesional. Cei înscriși vor parcurge inspecțiile la disciplinele la care dau concurs până la data de 29 mai. În prima jumătate a lunii iunie fiecare își completează dosarul și acesta va fi validat în aplicația electronică. Proba scrisă va avea loc în ziua de 22 iulie 2020, potrivit calendarului, primele rezultate vor fi publicate pe 29 iulie, iar, după contestații, notele finale vor fi afișate pe 4 august. Rezultatele parțiale și finale vor fi publicate pe site-ul dedicat, la centrele de examen și pe site-ul IȘJ Neamț, informațiile electronice trebuind să fie păstrate timp de 4 ani.

La examenul din acest an au participat 122 de profesori (din cei 149 admiși), au fost 18 contestații și doar un candidat a obținut medie peste 8. Promovabilitatea finală a fost de 79,34%, cu 96 de profesori admiși, din care trei profesori au obținut 10. (C.I.)