0:00

Spitalul Județean are Policlinică de top, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Reprezenții Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț au toate motivele să întâmpine cu demnitate pacienții care vor intra de-acum înainte pe ușile Policlinicii. Ieri s-a inaugurat Corpul A al Policlinicii, după ce, vreme de aproape un an de zile, prin proiectul „Reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatorului Integrat – Corp A – al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț” s-a adus o înfățișare nouă unei clădiri în care vin să fie consultați și tratați, zi de zi, pacienți din tot județul. Obiectivul general al proiectului a vizat ”îmbunătățirea calității și infrastructurii serviciilor de asistență medicală, pentru asigurarea unui acces egal al cetățenilor la serviciile de sănătate”. Potrivit celor prezenți la inaugurare, ca o concluzie a ceea ce s-a realizat prin acest proiect, toate au mers ca pe roate.

„Iată că și în sănătatea județului Neamț – care reprezintă una din prioritățile mele, ca președinte al Consiliului Județean – este aducerea la stadiul de normalitate a Spitalului Județean, a Policlinicii și, când spun «a spitalului», mă refer la toate secțiile. Până în 2016, la terminarea mandatului meu de președinte al CJ, problema problemelor este reabilitarea spitalului, a secțiilor și, dacă ne ajută Dumnezeu, să reușim să aducem un proiect cu un spital nou. Atunci zic că s-au încununat gândurile noastre în ceea ce privește realizările în acest sector. Proiectul a fost adus de noi, cei de la Consiliul Județean. Eu sunt bucuros că astăzi am încheiat acest proiect, semnat pe 29.04.2013, contractul de finanțare pentru «Reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatorului Integrat – Corp A – al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț». Vom continua la Policlinică și cu corpurile B și C”, a spus Culiță Tărâță.

Spitalul Județean are Policlinică de top, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La rândul său, dr. Alexandru Juncu, directorul medical al SJN, a amintit despre dotările actuale ale Policlinicii: are toată aparatura solicitată de medicii care vor lucra aici. De altfel, au fost cadre medicale care au confirmat că este singura dată când li se aprobă integral o listă cu necesități pentru dotarea corespunzătoare a cabinetelor. „Acesta este primul pas pentru reabilitarea și dotarea cu aparatură modernă a Policlinicii. Toată aparatura care s-a achiziționat a fost după cerințele medicilor care lucrează în Policlinică. Nu s-a luat nimic în minus și nimic în plus. Toată lumea ar trebui să fie mulțumită. Nu vreau să mă interpretați greșit. Ceea ce s-a făcut în spital, la ora actuală, nu s-a făcut niciodată”, a spus dr. Juncu.

Managerul Spitalului Județean, dr. Ioan Lazăr a mulțumit întregii echipe care dus la bun sfârșit realizarea acestui proiect ambițios și a adăugat că investițiile în reabilitatea și modernizarea clădirilor de la unitatea spitalicească nu s-au încheiat: „Țin să mulțumesc domnului președinte și întregului Consiliu Județean pentru sprijinul acordat, să ducem la bun sfârșit acest început de reabilitare a clădirilor Spitalului. Asta e prima. Mai urmează încă 8. Sperăm să putem aduce tot Spitalul Județean la standarde europene. Din partea noastră aveți întotdeauna deschidere, susținere și onestitate. Vom face tot ce putem ca să ducem acest spital pe culmile Uniunii Europene, unde toți vrem să fim, dar nu toți ajungem”, a spus dr. Lazăr.

Executantul lucrărilor de la Policlinică a fost firma General Construct, care, la inaugurare, a fost reprezentată de Mihai Bărbieru. Acesta a subliniat mulțumirea pe care o are un constructor la finalizarea unui astfel de proiect, mulțumire care vine odată cu mulțumirea beneficiarului. De reținut că firma a finalizat lucrările la clădire cu 6 luni mai devreme decât era prevăzut în proiect. „Dacă beneficiarul este mulțumit înseamnă că suntem mulțumiți și noi. Colaborarea a fost foarte bună, și cu proiectantul, și cu managerul de proiect, și cu beneficiarul. Tot timpul s-a supravegheat, iar când a fost nevoie de intervenții, s-a intervenit. Practic, nu au fost probleme. De aceea s-a și terminat în aceste condiții, cu 6 luni mai devreme. Mulțumirea este când toată lumea e mulțumită și când cei care vor lucra acolo vor aprecia ceea ce s-a făcut”, a declarat Mihai Bărbieru

Valoarea totală a proiectului a fost de 4,6 milioane de lei, din care 3,1 milioane lei au fost bani nerambursabili, din Fondul European de Dezvoltare Regională, la care Consiliul Județean Neamț a asigurat o cofinanțare de 73,9 mii lei.

Marian TEODOROF

Articolul precedentCe-o să fie peneleu?
Articolul următorParticipare din Neamț la tabăra Crucii Roșii

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit un lucru bun. Mai ales in detrimentul clinicilor private care prea sunt puse pe capatuiala (a patronilor, nu a bietilor angajati care sunt trecuti cu 2 sau 4 ore si lucreaza 8 sau 10 ore)!

Comentariile sunt închise.