reclama autocenter

În ziua în care Piatra-Neamț a depășit rata de transmitere a infecției cu Covid 19 de 6 la mia de locuitori, Lucian Micu, directorul Spitalului Județean de Urgență a deschis comunicarea cu cetățenii  pe Facebook. Un demers util, pentru că pe pagina spitalului https://www.facebook.com/sjuneamt se promit  ”cât mai multe informații reale și explicații ale specialiștilor în medicină”, dar și riscant în condițiile în care coronascepticii întâi înjură și apoi citesc. Revenind la utilitate, aflăm că astăzi, 9 noiembrie, din totalul de 883 de paturi existente în Spitalul județean, 490 sunt ocupate.

Spitalele care se ocupă exclusiv de tratarea pacienților confirmați a fi infectați cu COVID-19 pot utiliza doar o parte din paturile aprobate de minister. Mai exact, o persoană suspectă și care așteaptă rezultatul testului este internată singură într-un salon. De asemenea, în cazul pacienților confirmați a fi infectați cu noul coronavirus, aceștia sunt internați în saloane, doar pe o parte din numărul paturilor disponibile, pentru a putea asigura un climat care să nu permită răspândirea virusului. În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență se apropie, de la o oră la alta, de atingerea capacității maxime. În ultimele două săptămâni, numărul de internări a crescut foarte mult. Fiecare pacient internat și confirmat cu COVID-19 necesită o deosebită atenție din partea întregii echipe medicale. Paturile disponibile se ocupă foarte repede. În acest sens, am demarat procedurile pentru a încheia un protocol cu Spitalul modular de la Lețcani, unitate medicală ridicată printr-un efort financiar important al județului Neamț, prin care unii dintre pacienții noștri să poată fi transferați și îngrijiți de echipele medicale din Iași. Continuu căutăm soluții pentru a ne asigura că toți bolnavii primesc cele mai bune îngrijiri pentru a se face bine”, se arată în comunicatul SJU Neamț.

C.M.

Articolul precedentDaniel Harpa despre funcționarea pieței: ” Nu putem închide tot şi să băgăm în faliment atâtea afaceri!”
Articolul următorFost prefect de Neamț numit la Ministerul Mediului