Daniel Harpa despre funcționarea pieței: ” Nu putem închide tot şi să băgăm în faliment atâtea afaceri!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia locală condusă de primarul Daniel Harpa a reuşit să găsească o cale de mijloc şi să menţină deschisă Piaţa din Târgu Neamţ. Pentru asta s-au scos geamurilor de la intrarea în hala de legume şi fructe iar accesul clienţilor se face pe uşile principale, iar ieşirea pe uşile laterale. De asemenea a fost  lărgit spaţiul dintre tonete pentru a exista distanţarea optimă şi marcarea circuitelor clienţilor intrare-ieşire.

Daniel Harpa despre funcționarea pieței: ” Nu putem închide tot şi să băgăm în faliment atâtea afaceri!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Daniel Harpa ne-a declarat: „Am reuşit să găsim o soluţie de mijloc care să fie acceptată de toate autorităţile. Ştiu că nu este uşor nici pentru comercianţi, nici pentru cumpărători să stea într-o hală fără geamuri dar suntem nevoiţi să ne descurcăm şi aşa. Nu putem închide tot şi să băgăm în faliment atâtea afaceri, mai ales în această perioadă când majoritatea cetăţenilor îşi fac provizii pentru iarnă. Activitatea din piaţă se va desfăşura cu respectarea măsurilor obligatorii de prevenire şi combatere a noului virus, cum ar fi purtarea măştii de protecţie, distanţarea, măsuri de dezinfecţie şi aerisire periodică a spaţiilor comerciale. Voi continuna să sprijin mediul de afaceri din oraşul nostru, atât cât pot şi cât îmi permite legea”.

Cu toate acestea mulţi comercianţi şi-au arătat supărarea cu privire la măsurile discriminatorii care-i dezavantajează clar în faţa marilor lanţuri de magazine din oraş.

Daniel Harpa despre funcționarea pieței: ” Nu putem închide tot şi să băgăm în faliment atâtea afaceri!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Măsurile luate de primărie şi de conducerea Civitas normal că sunt bune, pentru că altfel a-m fi fost obligaţi să închidem tot şi să stăm acasă. Dar chiar şi aşa nu vom sta până deseară pentru că este curebt în hala de legume şi fructe. Azi avem noroc că e cald dar de mâine temperaturile vor scădea şi nu ştiu câţi din noi vom putea sta la muncă. Bine că la supermarket-uri, mall-uri şi sălile de jocuri şi păcănele este permis accesul şi nu s-au impus restricţii, chiar dacă acestea se află în spaţii închise. E o bătaie de joc”, ne spune un comerciant care vinde legume la o tarabă.

 

Daniel Harpa despre funcționarea pieței: ” Nu putem închide tot şi să băgăm în faliment atâtea afaceri!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAzi am vândut o sfeclă roşie şi două legături de pătrunjel. Nu mai au oamenii bani. Însă de câţiva ani foarte mulţi cumpărători vin şi îmi cumpără 3 cartofi, două cepe şi o roşie. Atât. Cum naiba să te poţi descurca aşa cu asemenea vânzări? Mâine nu ştiu dacă mai vin că s-a anunţat frig şi nu pot sta în hală că este curent de îmi sar urechile. Nu vreau să mă îmbolnăvesc. Cred că asta se şi vrea, să cumpărăm legume şi fructe din supermarket-uri, de la străini. Ăştia ne pun pe butuci”, ne spune cu amărăciune o doamnă care vinde la o tarabă de legume.

Primarul Daniel Harpa a făcut astăzi şi o scurtă vizită prin piaţă alături de Răzvan Cuc, candidatul PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

C.T. STURZU

Articolul precedent13 persoane pozitive Covid au murit în Spitalul Județean în perioada 6-9 noiembrie
Articolul următorSpitalul județean anunță pe Facebook numărul deceselor și al bolnavilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.