Litigiul prin care firma Edas Exim, constructorul care a realizat o bună parte din reabilitarea secției Pediatrie, cere circa 450.000 lei de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț s-a încheiat, în primă instanță.

După un proces scurt, început cu un prim termen acum trei luni, Tribunalul Neamț a dat sentința pe 10 decembrie. Și a respins cererea firmei din București, care a pretins spitalului să-i returneze suma ce reprezintă cheltuieli suplimentare față de contractul încheiat în luna septembrie 2015.

Respinge acţiunea formulată de reclamanta Edas Exim SRL, în contradictoriu cu pârâtul Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, având ca obiect pretenţii, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 10 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal”, se precizează în soluția pe scurt a instanței.
Cheltuielile suplimentare au apărut ca urmare a neconcordanțelor din proiect și care au generat lucrări în plus. De pildă, diferența de nivel în zona liftului de la etaj, care a trebuit compensată cu o șapă groasă, lipsa tavanelor false care să acopere instalația electrică și așa mai departe. Secția Pediatrie a rămas în șantier cu ultimul corp de clădire din cele trei, încă din această primăvară, când lucrările au fost suspendate.
Cel mai probabil, sentința Tribunalului Neamț va fi atacată de Edas Exim, dar Ioan Mazilu, reprezentantul firmei, ne-a declarat că nu s-a luat, încă, o decizie.
(C.I.)