Spitalul de la Bicaz cheltuiește banii de la Consiliul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpitalul de la Bicaz s-a apucat de cheltuit banii primiți de la Consiliul Județean pentru aparatură și echipamente medicale. În luna aprilie, unitatea medicală a primit de la Consiliul Județean 200.000 de lei, iar în noiembrie alți 450.000 de lei. Conducerea spitalului a precizat că prima tranșă de bani a fost deja folosită, urmând ca până în 31 decembrie să finalizeze procedurile de achiziție pentru banii primiți în cea de-a doua tranșă.

Pentru prima tranșă, de 200.000 de lei, procedura de achiziție a fost finalizată. Vorbim despre achziția echipamentelor pentru Compartimentul de Recuperare Medicală. Au fost cumpărate 5 aparate de electroterapie. Din aceeași sumă s-a achiziționat un ventilator care deservește toate sălile de operații de la spital”, a precizat dr. Pușa Crețu, director medical al Spitalului ”Sf. Nicolae” din Bicaz.

Potrivit acesteia, Primăria Bicaz a alocat o sumă de bani pentru înlocuirea tâmplăriei vechi de la pavilionul unde medicii își desfășoară activitatea medicală, însă au fost suficienți doar pentru înlocuirea geamurilor.

Din cei 450.000 de lei, primiți în cea de-a doua tranșă am început procedura de achiziție pentru înlocuirea ușilor vechi cu altele din PVC, pentru interior și o parte pentru exterior. Totodată, am început amenajarea spațiilor din celălalt pavilion unde încercăm să ne extindem. Avem în derulare achiziții pentru echipamente. Au mai fost cumpărate injectoare, instalație de apă sterilă, iar acum suntem în procedura de achiziție a instalației de fluide medicale. O altă achiziție important o reprezintă un turn celeoscopic pentru Compartimentul de Chirurgie, care permite efectuarea unor intervenții mai puțin invazive, laparoscopice”, a adăugat dr. Crețu.

Reprezentanții spitalului de la Bicaz au precizat că speră ca, până în 31 decembrie, să poată folosi întreaga sumă de bani de 450.000 de la CJ, dată până la care trebuie să prezinte documentele justificative a achizițiilor. (M. TEODOROF)

Articolul precedentAna Maria Grăpinoiu – al doilea an consecutiv, sportivul anului în Neamţ!
Articolul următorFisc Neamţ: Cine nu datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.